Tot el que passarà a L’Aplec dels Ateneus, la gran festa del 2 de juny

Tot el que passarà a L’Aplec dels Ateneus, la gran festa del 2 de juny

CONSULTA LA WEB DE L’APLEC DELS ATENEUS EN AQUEST ENLLAÇ

El 2 de juny, la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló acollirà L’Aplec dels Ateneus, una jornada festiva que celebrarà la vitalitat dels ateneus, motors de la dinamització social i cultural a Catalunya. L’esdeveniment combinarà tradició i modernitat oferint en una àmplia gamma d’activitats culturals, esportives i de lleure obertes a tothom.

La diada, impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, comptarà amb més de 50 activitats programades, en una experiència única que oferirà tots els elements imprescindibles d’una festa popular: teatre, esports, música, cultura popular, dansa, circ i visites culturals.

Des de les matinades, coordinades pels Grallers de Sitges i Xarrup de Reus, fins al concert amb la companyia Elèctrica Dharma al vespre, l’agenda de la jornada proposa un munt d’experiències per a tots els gustos i edats.

La companyia Elèctrica Dharma oferirà el concert de fi de festa de L’Aplec dels Ateneus.

A les nou del matí, un esmorzar de sardinada, organitzat pel Casal de Vila-rodona, seguit d’una cercavila coordinada per l’Associació Cultural L’Empelt, donaran el tret de sortida a una jornada plena d’activitat.

Durant tot el dia, la Colònia Güell es dividirà en diversos espais, perquè cadascú triï les activitats que prefereixi. A l’espai #SomEsports, es podrà participar en una àmplia gamma d’activitats físiques, des de partides de futbol botons fins a tornejos de bàsquet i competicions de bitlles catalanes. A la zona #SomArtsEscèniques, es podrà gaudir d’espectacles diversos, com el teatret japonés Kamishibais: llegendes de la Catalunya Nord o la visita teatralitzada a la Colònia Güell. A més, a l’espai #SomCulturaPopular, es realitzaran tallers per aprendre a ballar sardanes, bastons, gitanes o el recentment recuperat ball de coques de l’Argentera.

Al llarg del matí, les persones assistents a la festa estaran convidades a acostar-se a la gran catifa floral col·lectiva, que oferirà un espectacle visual ple de colors i un punt de trobada per a la creativitat compartida.

L’Aplec, també promourà el pensament crític i l’expressió artística amb el pòdcast en directe sobre actualitat en clau d’humor d’Els Botiflers, que tancarà la temporada a l’esdeveniment, i amb els Urban Sketchers del Centre de Belles Arts de Lleida i del Casino Prado Suburense (de Sitges), que capturaran els moments més destacats del dia amb els seus esbossos.

La cultura popular omplirà els carrers de La Colònia Güell amb L’Aplec dels Ateneus.

A l’hora del vermut, tindrà lloc una ballada de sardanes acompanyada per la Cobla Ciutat de Granollers, seguida de la lectura del pregó de la festa, a càrrec de l’actriu i cantant Lloll Beltran, el qual donarà l’inici a un gran dinar popular.

Durant la sobretaula, els assistents podran jugar al Quinto, quina, pula… digues-li com vulguis!, a càrrec de La Cate (de figueres), amb nombrosos premis per als guanyadors.

La tarda continuarà amb activitats que abraçaran l’esperit ateneista i el seu compromís amb la cultura, culminant amb una mostra artística coordinada per diverses associacions, que destacarà el talent català en tota la seva diversitat i riquesa.

Finalment, la jornada arribarà a la seva apoteosi amb un concert amb la companyia Elèctrica Dharma, garantint un final explosiu i memorable per a tots els assistents.

DES DE LA FAC ANIMEM A TOTES LES ENTITATS FEDERADES A CONVIDAR ELS SEUS SOCIS I SÒCIES A VENIR A CELEBRAR L’APLEC DELS ATENEUS EL 2 DE JUNY! US HI ESPEREM!

1 Comment

  • Publicat fa 13/04/2024

    Àlvar Roda Fàbregas

    Molt bona feina. A veure si ho “petem”

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.