Documental “Ateneus: llavor de llibertat”

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha produït el documental «Ateneus: llavor de llibertat». Encarregat a la productora audiovisual catalana Nosotros produccions, el llargmetratge narra en una hora l’aportació que aquestes entitats culturals han fet en la construcció de la societat catalana, des de fa dos segles i fins a l’actualitat i, contribueix a relatar la memòria històrica del nostre país.

L’objectiu del documental és donar a conèixer l’esperit, trajectòria i realitat del moviment ateneístic; la seva magnitud i importància històriques, i el seu paper indispensable com a element protector i estimulant de la cultura catalana.

El documental és una mostra, fins ara inèdita, de la capacitat que tenen els ateneus per oferir una cultura que implica participació, compromís i creixement personal; una cultura que, alhora, fomenta la sociabilitat i la solidaritat entre els individus. En definitiva, la voluntat d’impulsar comunitats que treballen, des de la proximitat, en la transformació social.

El mes de setembre de 2019 es va dur a terme l’estrena del documental Ateneus: Llavor de llibertat a la Filmoteca de Catalunya amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, el director del documental, Sergi Sandúa (Nosotros Films) i el president de la Federació d’Ateneus, Pep Morella. Prop de 300 persones van assistir a aquesta estrena, que era un dels grans actes que la FAC tenia previstos per aquest any. L’estrena també va servir per fer entrega dels obsequis corresponents a tots els donants, que amb les seves aportacions econòmiques van fer possible la producció del documental via micromecenatge.

El dia 19 d’octubre del 2019 també es va projectar el documental en el marc de la 2a Trobada Nacional d’Ateneus de Catalunya.
Entre el mes de novembre s’ha projectat en 9 ateneus de diferents poblacions de Catalunya.

 

Reportatge de l’estrena

 

 

Tràilers