XTAC

Amb l’afany de donar suport a la gestió dels teatres que tenen les entitats federades, la Federació d’Ateneus de Catalunya ha creat la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). Aquest projecte vol impulsar la dinamització dels espais teatrals oferint formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en la programació de representacions, una plataforma de venda d’entrades i un catàleg per consultar diferents espectacles, així com un intercanvi permanent entre els teatres que en formin part.

A la XTAC hi poden participar tots els ateneus que disposin de teatre o bé que gestionin la programació d’una sala.

Les entitats federades que els interessi poden inscriure’s a omplint aquest formulari.

 

Què trobareu a la XTAC?

  • Catàleg amb espectacles amb preu de cost més baix per als ateneus, i àmplia varietat de tipologia d’espectacles: familiar, música, dansa, cant, teatre, etcètera, tan professional com amateur.
  • Poden participar tots els ateneus que disposin de teatre o bé que gestionin la programació d’una sala.
  • Avantatges generals:
  • Sistema de gestió de venda online i presencial.
  • Preu més reduït en el cost dels drets d’autor gestionats per la SGAE.
  • Adquisició de material tècnic i equipament per a la sala.
  • Formació específica per als ateneus sobre programació i dinamització cultural.
  • Acreditacions per a l’assistència a fires i festivals.
  • Assessorament en la programació.

Programació XTAC 2022

Cada any, la FAC produeix un espectacle que es representa en els teatres de la XTAC, la xarxa de teatres més gran de Catalunya, amb un total de 38 ateneus.
La XTAC té com a objectiu dinamitzar aquests espais teatrals oferint formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en la programació d’espectacles, i un ampli catàleg d’obres disponibles per girar, així com un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part.

L’oferta de la XTAC inclou produccions pròpies, espectacles que compten amb el suport econòmic de la FAC i d’altres obres d’interès, a més d’una novetat que es presenta enguany: el cicle Dona i Humor.

En total, per a quest 2022, estan previstes 118 actuacions de 21 espectacles diferents que aniran girant arreu dels diversos teatres d’ateneus de la Xarxa.

A continuació podeu accedir a la programació de la XTAC per al 2022: