Premi Tribuna Atenea

Una iniciativa de

Amb la col·laboració de

La Federació d’Ateneus de Catalunya treballa des de 1983 per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals d’arreu de les terres de parla catalana. Per aquest motiu, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, hem creat el PREMI TRIBUNA ATENEA, amb la finalitat de promoure i distingir la realització d’obres d’investigació i d’assaig de persones que destaquen per llur vàlua científica o acadèmica i que tracten temàtiques que incideixen en l’àmbit de l’associacionisme cultural ateneístic.


2a edició del PREMI TRIBUNA ATENEA

En aquesta edició del 2023 es vol distingir un treball inèdit d’investigació i d’assaig sobre Ateneisme i Educació360, que reculli i exposi amb rigor l’estat de la qüestió i els reptes de futur que té l’associacionisme cultural ateneístic en la perspectiva global de l’educació a temps complet per donar millors oportunitats educatives per a tothom.

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya s’ha decidit atorgar el premi a Marc Alcalà, per la seva proposta de treball: Ateneisme i Educació360: oportunitats i reptes locals d’una nova aliança global. El treball es va presentar el Dia de l’Associacionisme Cultural, 4 de juny, en el marc de la celebració del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus.


1a edició del PREMI TRIBUNA ATENEA

A la 1a edició del PREMI TRIBUNA ATENEA es va voler distingir un treball inèdit sobre «Associacionisme i Llengua», que recullis i exposes amb rigor l’estat de la qüestió i els reptes de futur que té l’associacionisme cultural ateneístic en la defensa i promoció de la llengua catalana.

La Federació d’Ateneus de Catalunya va decidir atorgar el premi a Marta Rovira Martínez, doctora en sociologia, per la seva proposta de treball “El compromís dels ateneus amb el foment de la llengua catalana“.

El treball es va presentar el Dia de l’Associacionisme Cultural, 4 de juny, en el marc de la celebració del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus.