Tallers de cultura popular als ateneus

Vols fer un taller de cultura popular a la teva entitat? 
Per tal de promoure la cultura popular, la Federació d’Ateneus ofereix tallers a les entitats amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Cadascun dels tallers està impartit per les associacions o particulars de Catalunya dedicades a promoure els diferents tipus de disciplines. Els tallers que podeu programar són:

JOCS TRADICIONALS

Descobrirem el joc, l’analitzarem i descobrirem el seu potencial com a eina de coneixement personal i col·lectiu. El joc cooperatiu com a base per teixir complicitats i cohesionar col·lectius. Sempre jugant i reflexionant sobre la pràctica.

Comarques en les que s’ofereix: Anoia, Alt Penedès, Bages, Baix Ebre, Baix Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Maresme, Montsià, Osona, Ribera d’Ebre, Ripollès, Solsonès , Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental

Nombre de sessions: 8 sessions de 2 hores cada una.

Preu: gratuït

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.

CAPGROSSOS

Durant el desenvolupament del taller s’utilitzarià una tècnica senzilla a base d’estructures en filferro, porexpan, modelatge de paper, imprimació i pintura perquè tothom crei el seu propi capgros. El mínim per poder fer aquest taller son 5 persones, fins al màxim de 10 persones i obert a totes les edats. Els participant podran escollir el personatge que vulguin, tant si estan relacionats amb el barri o poble com si no.

Comarques en les que s’ofereix: Barcelonès, Maresme, Vallesos, Bages, Anoia, Berguedà, Osona, Alt Penedès i Garraf.

Nombre de sessions: 14 sessions de 2 hores

Preu: El taller és gratuït però l’entitat haurà d’assumir el cost del material.

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.

BASTONS

Els tallers o formacions de Ball de Bastons que s’ofereixen són dinàmics, és a dir, s’adapten a les necessitats i inquietuds de cada sol·licitant. Es recomana fer part pràctica i que les persones puguin sentir què és fer Ball de Bastons. A partir d’aquesta premissa, però, es poden incorporar diferents elements tals com explicació teòrica, petita mostra de diferents tipus de vestuaris o bastons, etc. El formador/a mostra i ensenya coreografies que són familiars (sigui de la seva mateixa colla o similars) o ensenya coreografies més genèriques pertanyents als balls de la Coordinadora.

La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya té presència en les quatre províncies. Amb un total aproximat de 100 grups, té presència en diferents comarques de Catalunya si bé no a totes. Poder assegurar el taller no dependrà tant de la ubicació geogràfica sinó que hi hagi formadores o formadors disponibles a prop del lloc on es demani.

El nombre de sessions anirà determinat per l’objectiu de cada entitat sol·licitant. Es recomana fer un mínim de quatre sessions que permetran aprendre diferents propostes de ball.

Per últim, cal destacar que seria convenient diferenciar per edats perquè es pugui treure el màxim profit i gaudir totes plegades. Seria recomanable diferenciar, com a mínim, entre infants (menors de dotze anys) i joves i adults (majors de dotze anys).

Preu: gratuït

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.

SARDANES

La Federació Sardanista de Catalunya ofereix tallers per aprendre a ballar aquest ball grupal tradicional català.

Comarques en les que s’ofereix: Barcelonès, Maresme, Vallesos, Bages, Anoia, Berguedà, Osona, Alt Penedès, Garraf, La Selva, Gironès, Baix Empordà, Alt Empordà, Pla de l’Estany, Garrotxa i Ripollès.

Nombre de sessions: 6 sessions d’1 hora i mitja aproximadament (amb possibilitat d’allargar a càrrec de l’entitat).

Preu: gratuït

Material necessari a aportar per part de l’ateneu: Equip de so

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.