Tallers de cultura popular als ateneus

Vols fer un taller de cultura popular a la teva entitat? 
Per tal de promoure la cultura popular, la Federació d’Ateneus ofereix tallers a les entitats amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Cadascun dels tallers està impartit per les associacions o particulars de Catalunya dedicades a promoure els diferents tipus de disciplines. Els tallers que podeu programar són:

JOCS TRADICIONALS

Descobrirem el joc, l’analitzarem i descobrirem el seu potencial com a eina de coneixement personal i col·lectiu. El joc cooperatiu com a base per teixir complicitats i cohesionar col·lectius. Sempre jugant i reflexionant sobre la pràctica.

Comarques en què s’ofereix: Anoia, Alt Penedès, Bages, Baix Ebre, Baix Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Maresme, Montsià, Osona, Ribera d’Ebre, Ripollès, Solsonès , Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental

Nombre de sessions: 8 sessions de 2 hores cada una.

Preu: Gratuït.

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.

CAPGROSSOS

Durant el desenvolupament del taller s’utilitzarià una tècnica senzilla a base d’estructures en filferro, porexpan, modelatge de paper, imprimació i pintura perquè tothom crei el seu propi capgros. El mínim per poder fer aquest taller son 5 persones, fins al màxim de 10 persones i obert a totes les edats. Els participants podran escollir el personatge que vulguin, tant si estan relacionats amb el barri o poble com si no.

Comarques en què s’ofereix: Barcelonès, Maresme, Vallesos, Bages, Anoia, Berguedà, Osona, Alt Penedès i Garraf.

Nombre de sessions: 14 sessions de 2 hores

Preu: El taller és gratuït però l’entitat haurà d’assumir el cost del material.

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.

BASTONS

Els tallers o formacions de Ball de Bastons que s’ofereixen són dinàmics, és a dir, s’adapten a les necessitats i inquietuds de cada sol·licitant. Es recomana fer part pràctica i que les persones puguin sentir què és fer Ball de Bastons. A partir d’aquesta premissa, però, es poden incorporar diferents elements tals com explicació teòrica, petita mostra de diferents tipus de vestuaris o bastons, etc. El formador/a mostra i ensenya coreografies que són familiars (sigui de la seva mateixa colla o similars) o ensenya coreografies més genèriques pertanyents als balls de la Coordinadora.

Comarques en què s’ofereix: La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya té presència en les quatre províncies. Amb un total aproximat de 100 grups, té presència en diferents comarques de Catalunya si bé no a totes. Poder assegurar el taller no dependrà tant de la ubicació geogràfica sinó que hi hagi formadores o formadors disponibles a prop del lloc on es demani.

Nombre de sessions: Anirà determinat per l’objectiu de cada entitat sol·licitant. Es recomana fer un mínim de quatre sessions que permetran aprendre diferents propostes de ball.

A tenir en compte: Es recomana diferenciar per edats perquè es pugui treure el màxim profit i gaudir totes plegades, com a mínim, entre infants (menors de dotze anys) i joves i adults (majors de dotze anys).

Preu: Gratuït.

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.

SARDANES

La Federació Sardanista de Catalunya ofereix tallers per aprendre a ballar aquest ball grupal tradicional català.

Comarques en què s’ofereix: Barcelonès, Maresme, Vallesos, Bages, Anoia, Berguedà, Osona, Alt Penedès, Garraf, La Selva, Gironès, Baix Empordà, Alt Empordà, Pla de l’Estany, Garrotxa i Ripollès.

Nombre de sessions: 6 sessions d’1 hora i mitja aproximadament (amb possibilitat d’allargar a càrrec de l’entitat).

Material necessari a aportar per part de l’ateneu: Equip de so.

Preu: Gratuït.

Per tal de demanar el taller, ompliu aquest formulari.