Delegació Territorial Ponent – Alt Pirineu

REFERENT TÈCNIC

Xavier Esterri
DT Ponent – Alt Pirineu
terresdeponent@ateneus.cat
693 729 428

SEU
Ateneu Popular de Ponent
Pau Claris, 10 (Lleida)
Dilluns de 17h a 19h

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha desplegat el projecte Delegacions Territorials amb la voluntat de potenciar una nova visió territorial i per acostar-se a les necessitats de les entitats associades. Amb aquesta intenció us presentem la Delegació Territorial de Ponent – Alt Pirineu.

FUNCIONS DE LA DT

  • Espais de participació territorial i de proximitat, una eina perquè les entitats es puguin conèixer i compartir experiències, problemes, i sobretot, solucions. Aquesta empatia generada fomentarà el treball en xarxa i l’aparició de projectes compartits, que rebran el suport del tècnic de la delegació.
  • Llibertat d’organitzar-se de la forma que creguin convenient, amb la creació de comissions, el nomenament de representants i les seves funcions, la convocatòria de reunions, trobades i/o jornades de treball… També podran organitzar les activitats del tipus que siguin per fomentar el treball en xarxa.
  • Hauran de reunir-se un mínim de dues vegades a l’any, un cop durant el primer semestre, i l’altre durant el segon. Una de les dues reunions territorials anuals coincidirà amb la sessió dels debats Els ateneus som essencials! que s’organitza des de la FAC, per tal d’acompanyar la reunió amb una sessió formativa.
  • Cada DT designarà dos membres del Grup Motor, un organisme de voluntaris i voluntàries d’ateneus federats que té per finalitat informar, debatre i repassar les línies de treball de la Federació d’Ateneus pels propers anys. Un fòrum on proposar accions i projectes concrets.

MÉS INFORMACIÓ

EN FORMEN PART (19)


Amics de Vilaller Associació Cultural i GastronòmicaVilaller
Ateneu Cultural de GuissonaGuissona
Centre Catòlic de Guissona i ComarcaGuissona
Centre Obrer Instructiu d’Unió RepublicanaCervera
Associació Casino de la GranadellaLa Granadella
Ateneu Popular GarriguencLes Borges Blanques
Ateneu de TérmensTérmens
Associació de Cultura Comú de ParticularsLa Pobla de Segur
Casal Cultural de TrempTremp
Associació Cultural Ateneu del Pallars JussàTremp
Consell Cultural de les Valls d’ÀneuEsterri d’Àneu
Associació Cultural Ateneu GolmesencGolmés
Associació Cultural Centre Cultural i d’Esbarjo d’Ivars d’UrgellIvars d’Urgell
Ateneu Popular de PonentLleida
Cercle de Belles ArtsLleida
Fundació Orfeó LleidatàLleida
Unió Recreativa MaialencaMaials
Ateneu de TàrregaTàrrega
Ateneu Popular de la FuliolaLa Fuliola

CÀRRECS DE RESPONSABILITAT

MEMBRES GRUP MOTOR:

El Grup Motor de la Federació d’Ateneus, comissió que té com a finalitat informar i debatre sobre les línies de treball del projecte de la FAC pels pròxims anys, s’ha reestructurat al llarg del primer i segon trimestre de 2023, i ha incorporat participants d’ateneus de tot el territori català.

Carmina Pardo Mestre / Ateneu Popular de Ponent (Lleida)

Ramon Anglarill / Ateneu de Tàrrega

28/10/2023 | DT Ponent – Alt Pirineu | Ateneu de Guissona (Guissona) Com arribar-hi


ACTIVITATS I PROJECTES DE LA DELEGACIÓ

VESPRADES

El projecte VESPRADES va néixer amb la intenció d’oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball.

Com a objectiu complementari es busca incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població per apropar-los a les entitats culturals i al teixit associatiu.