Vesprades. Música als Ateneus

DOSSIER DE PREMSA


Què és?

La Delegació Territorial de Ponent-Alt Pirineu de la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, han preparant la 3a edició del cicle de concerts “Vesprades: Música als Ateneus“!

Enguany, el funcionament del cicle és el mateix que en anteriors edicions. Els concerts tindran lloc als 19 ateneus federats de la delegació i es programaran durant dos períodes diferents del 2023: el primer, entre els mesos d’abril i juny, que ja ha tingut lloc amb una valoració general molt positiva i una assistència d’unes 45 persones per concert; i, el segon període, que tindrà lloc pròximament entre setembre i novembre de 2023, i es reprendrà amb un concert de la cantautora de Vilanova de Bellpuig Itsasgorak, el pròxim 23 de setembre al Casal Cultural de Tremp.

Pel que fa a aquesta segona part de l’edició 2023, hi participen 10 ateneus (el Casino de La Granadella repeteix en les dues parts) i compta amb un total de 10 concerts on participen 8 artistes emergents lleidatans: Itsasgorak, Abril, Lauzeta, Neptú, Joan Blau, Xènia Páez, Bru i Ares Gratal, artista que repeteix després de la gran rebuda que va tenir l’any passat. Totes són propostes emergents i del territori de Ponent.


Objectius:

El projecte va néixer amb la intenció d’oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball. Precisament per aquest motiu, també es pretén incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població i apropar-los a les entitats culturals de referència per rejovenir el seu teixit associatiu. Aquest és un dels principals objectius de la Federació, donat que és fonamental assegurar el relleu generacional als ateneus.

Un altre dels propòsits a l’hora d’organitzar aquest cicle és fomentar les activitats en xarxa per a les entitats que formen la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus, creant així sinergies que es podran aprofitar en el futur per organitzar nous projectes i col·laborar per continuar creixent conjuntament.

GALERIA: