Inscripcions obertes a la 20a edició del Recercat

Inscripcions obertes a la 20a edició del Recercat

Sabadell, Capital de la Cultura Catalana 2024, serà l’escenari del Recercat 2024, que enguany celebra la seva vintena edició els dies 3, 4 i 5 de maig.

Com cada any, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) organitza el Recercat, la Jornada de Cultura i Recerca Local, un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana i els ateneus federats catalans.

Activitats destacades

El Recercat d’enguany comptarà de nou amb la fira de centres d’estudis, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana. A més, s’hi podran visitar diferents exposicions produïdes pels centres d’estudis i els ateneus, així com assistir a a activitats, com la mostra d’audiovisuals dedicada a l’efecte de les riuades i el seu impacte en l’imaginari col·lectiu.

També, hi haurà tres taules rodones, una sobre el patrimoni en el context digital en l’àmbit local, una altra sobre els camins antics i els nous usos, i la tradicional Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil.

El plat principal del cap de setmana serà l’acte lliurament dels Premis Recercat que tindrà lloc el dissabte 4 de maig, a les 13.30 hores, a l’auditori del Casal Pere Quart.

Com a activitats complementàries, es comptarà amb el recital d’homenatge al sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart, titulat Que jo soc jo, a càrrec de Feliu Formosa,  Cinta Massip i Joan Alavedra. A banda, també la sortida Itinerari del Sabadell del segle XIX i la visita al Vapor Buxeda.

Com ja és habitual, hi haurà un l’espai pels més petits, Recerxic, amb l’activitat Ecojoc, de la companyia AC & LARESIDUAL, en col·laboració amb la Fundació La Roda.

Inscripcions

La data límit per inscriure’s al Recercat és el dilluns 15 d’abril de 2024, i cal fer-ho a través d’aquest formulari.

Organització

La vintena edició del Recercat està coorganitzada amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Federació d’Ateneus de Catalunya. Com a amfitrions d’aquesta edició, donen suport la Fundació Bosch i Cardellach i l’Ajuntament de Sabadell.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.