Subvenció per al suport a l’organització i celebració de premis i concursos culturals (CLT500)

Subvenció per al suport a l’organització i celebració de premis i concursos culturals (CLT500)

RESUM FAC: TOTS ELS DETALLS DE LA SUBVENCIÓ

PRESENTEU AQUÍ LA VOSTRA SOL·LICITUD (pendent de convocatòria)

El Departament de Cultura ha publicat les bases que han de regir la convocatòria de les subvencions per al suport a l’organització i celebració de premis i concursos culturals (CLT500)

Quin és l’objecte d’aquestes subvencions?

  • L’objecte d’aquestes bases és la concessió de subvencions per contribuir econòmicament durant un període biennal a l’organització i celebració d’un premi o concurs en els àmbits de les lletres, la cultura popular i l’etnologia, la llengua, el patrimoni cultural, les humanitats i les ciències socials, inclòs també el que tingui caràcter multidisciplinari.
  • El sol·licitant ha d’identificar l’àmbit en el qual considera inclòs, a priori, el seu projecte. L’òrgan instructor, un cop analitzat el projecte, pot assignar-li un altre àmbit si considera que s’hi adequa millor.
  • S’exclouen de l’objecte d’aquestes bases:
    • Els premis i concursos l’organització i celebració dels quals tingui un pressupost inferior a 2.000,00 euros o bé superior a 100.000,00 euros.
    • Els premis i concursos amb participació restringida, és a dir, aquells que vagin adreçats únicament als socis de l’entitat sol·licitant.
    • Els certàmens adreçats exclusivament als estudiants de centres educatius d’ensenyament d’educació primària, secundària i cicles formatius..

Quins requisits cal complir?

  • La celebració del premi o concurs s’ha de dur a terme a Catalunya. En el cas de premis o concursos literaris o de caràcter multidisciplinari, s’ha de dur a terme dins del domini lingüístic català o occità i el premi o concurs ha d’estar obert a persones amb residència a Catalunya.
  • Cal fer servir el català o l’occità com a llengua vehicular dels actes de celebració del premi o concurs, així com en les activitats de difusió, comunicació i publicitat.
  • En el cas que les obres, els treballs o les iniciatives presentades al concurs o el premi tinguin contingut lingüístic, aquestes han de ser, com a mínim, en llengua catalana o occitana.
  • El premi o concurs s’ha de celebrar durant l’any de concessió de la subvenció.
  • Les despeses s’han de realitzar en el període comprès entre el darrer trimestre de l’any anterior al de la concessió de la subvenció i el 30 de juny del segon any del bienni objecte de la convocatòria de subvencions.
  • Quan, dins d’una mateixa celebració, s’atorguin diversos premis o concursos de modalitats o categories diferents, només es pot presentar una sol·licitud per al seu conjunt.

Quin és el termini de presentació de sol·licituds?

El període per presentar les sol·licituds és del 14 al 27 de juliol de 2023

 

SI TENIU DUBTES…

La Federació d’Ateneus de Catalunya us ofereix un servei integral de tramitació de subvencions. El servei inclou:

 

1Tramitació de la sol·licitud de subvenció
2Seguiment del procés de la subvenció
3Justificació de la subvenció

 

Si hi esteu interessats, envieu un correu electrònic a: ateneus@ateneus.cat

Per tal de mantenir la qualitat del Servei de Subvencions, només s’acceptaran i tramitaran aquelles sol·licituds la documentació de les quals es faciliti amb un màxim de 48h abans de la finalització del termini de presentació oficial.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.