No et perdis el nou número de la revista ‘ATENEUS’!

No et perdis el nou número de la revista ‘ATENEUS’!

Al llarg dels propers dies, rebreu a la vostra entitat el número 30 de revista ATENEUS, en el qual parlem de les dones al capdavant de les associacions culturals, reflexionem sobre les activitats d’estiu als ateneus, parlem del foment de la llengua a les entitats, i molt més!

L’entrevista a Isona Passola obre la capçalera d’aquest mes de juny, que fa un repàs a la seva carrera com a productora, guionista i directora de cinema, i explica la seva experiència a la presidència de l’Ateneu Barcelonès.

Pep Morella és l’escollit per a la secció Parlem-ne, que narra la seva visió del món ateneista des de l’experiència com a president de la Federació d’Ateneus, i els reptes que enceta pels propers quatre anys amb la seva reelecció. També, entrevistem al ministre barceloní Miquel Iceta a l’apartat En clau política, per fer balanç dels dos anys al capdavant del Ministeri de Cultura i Esports. Les entrevistes d’aquest número les completa Aíto García Reneses, l’entrenador del Bàsquet Girona i exentrenador del Círcol de Badalona, entitat federada a la qual hi va passar “una època fantàstica”.

Els Interessos Comuns els comparteixen Joaquim Pera (Casino de Masnou), Mireia Gallofré (Els Xulius de Sant Pere de Ribes), Lluís Illa (La Cate de Figueres) i Antònia de Gràcia (Casal d’Alella), que es pregunten si té sentit mantenir els ateneus oberts a l’estiu o cal penjar el cartell de Tancat per vacances durant l’època que ara encetem. L’Avenç d’Esplugues de Llobregat i Els Catalanistes de Sant Andreu (Barcleona) mostren les seves activitats més singulars, i fem un recorregut per les entitats de Lleida (Ateneu Popular de Ponent, Orfeó Lleidatà i Cercle de Belles Arts) per descobrir què més amaga la capital del Segrià. Josep Castellà, periodista i activista cultural, i soci històric de l’Ateneu de Tàrrega, és el Protagonista d’aquesta edició.

A més a més, a l’Opinió, Marta Rovira avança les reflexions extretes de l’estudi El compromís dels ateneus amb el foment de la llengua catalana, guanyador del 1r Premi Tribuna Atenea, i Maria Favà, guanyadora de la VIII Beca Terra d’Ateneus revisita les entitats socioculturals que van dinamitzar el barri de Poblenou a principis del segle passat. La revista la completa el reportatge d’Alba Cuenca, Dones empoderades als ateneus.

La lectura perfecta per aquest estiu! Una mirada a l’actualitat, a través de les entitats catalanes!

Trobareu la revista ATENEUS:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.