Ateneus, feu aportacions al procés participatiu sobre Drets Culturals a Catalunya

Ateneus, feu aportacions al procés participatiu sobre Drets Culturals a Catalunya

El Departament de Cultura, amb suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, posa en marxa un procés participatiu sobre les garanties i les actuacions de promoció dels Drets Culturals a Catalunya, que es desenvolupa entre novembre i desembre de 2022 al llarg del territori català.

El procés participatiu compta amb un total de 9 sessions obertes al públic per fer la diagnosi i recollir les necessitats i propostes que han de garantir els drets culturals en totes les seves dimensions (participació, accessibilitat, educació, identitat, drets de les persones creadores, etc.). Les opinions de les persones i organitzacions que formin part d’aquest procés seran recollides i serviran per nodrir el debat polític entorn del futur Avantprojecte de Llei de Drets Culturals de la ciutadania, que té per objectiu abordar i plantejar estratègies per resoldre les mancances identificades en aquest àmbit.

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya, animem a tots els ateneus federats a participar-hi i us suggerim que feu les aportacions que cregueu oportunes. A continuació, us llistem algunes de les propostes que considerem que hauria de tenir la llei, perquè les pugueu tenir en compte a l’hora de fer les vostres aportacions:

  • La llei ha d’incloure tots els agents culturals, no només les estructures professionals. Sobretot, és important incloure els ateneus i les associacions culturals que hem estat i som la cultura de base i de proximitat del nostre país.
  • També, és important reconèixer en la llei les activitats culturals no reglades, que són tan importants per apropar la cultura a la societat (escoles de música, dansa, pintura, art,..). Aquestes són les que principalment es fan als nostres ateneus.
  • Per trencar barreres socioeconòmiques, d’integració i de gènere. S’ha de potenciar la cultura des de la infància i joventut, buscant treballar conjuntament escoles, administracions i entitats – ateneus -, per educar els infants i adolescents en la cultura, i així atraure a les famílies i la diversitat de realitats. Es tracta de potenciar que hi hagi espais d’encontre propers i acollidors.

Podeu consultar més informació sobre el procés participatiu i les sessions obertes en aquest enllaç.

Si teniu dubtes sobre el procés participatiu, podeu escriure a participadretsculturals@novact.org.

La FAC estem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment i suport a ateneus@ateneus.cat. Us agrairem que ens comuniqueu les aportacions que feu per poder-les defensar conjuntament.

1 Comment

  • Publicat fa 07/12/2022

    Enrique Delgado

    Considerem que la cultura popular i tradiciona mno te per que ser diferenciadasegons que la faixi.Per aquest motoiu totes ytenen que tindre les maetixos drets i obligacions. No podem entendre uan cultura subvencionada per interessos partidistas . La cultura es plural i plural a de ser els procediments de subvencio sense cap sectarisme.Aquest pais es fa desde totes les bandes i totes ellas tenen dret a ser protagonista cultural

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.