Publiquem un nou número de la revista ‘ATENEUS’

Publiquem un nou número de la revista ‘ATENEUS’

La periodista i escriptora Elisenda Roca és l’entrevista de portada del número 27 de la revista ATENEUS que hem publicat aquest octubre, la qual se centra en el començament d’una nova temporada en què confiem que tot anirà millor, malgrat que ens segueixin acompanyant la incertesa i la inestabilitat.

Com diu Jordi Bordes en la seva columna, «cal escampar aquell entusiasme que es produeix quan les llums de sala s’apaguen i s’intueix que el teló pujarà a les fosques». Ara toca ser positius, que no optimistes —la diferència entre aquests dos conceptes l’aclareix Elisenda Roca a la seva entrevista—, perquè aquesta revista respira bones vibracions i convida a l’esperança.

Roger Buch ens presenta un got mig ple parlant del repte d’associar-se en ple segle XXI i, a l’apartat d’Interessos Comuns, comprovareu que la formació continua sent un dels principals motors dels ateneus, tant pel seu vessant social com pels recursos que genera i pel que implica de via d’entrada potencial de nous socis a les entitats. Igual que el tenis taula —objectiu d’El Reportatge— és una porta d’accés als molts ateneus que disposen de clubs i escoles orientades a la pràctica d’aquest esport.

Precisament, l’esport és una activitat que està a l’ADN dels ateneus des dels seus orígens, juntament amb altres referents com el cant coral. D’això últim en sap molt Pablo Larraz, que ens ha concedit una de les seves primeres entrevistes com a flamant director de l’Orfeó Català. Una primícia que, com la que ens desvetlla l’Elisenda Roca a la seva darrera resposta, ens enorgulleix per la confiança que inspira la revista ATENEUS.

La dansa i el català també són presents en aquest número, com ho són dins els ateneus, gràcies a les converses que hem compartit amb la ballarina i coreògrafa Núria Guiu, guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2022, i amb el secretari de Política Lingüística, Xavier Vila, el qual ens convida a reflexionar sobre l’ús que en fem de la llengua en el nostre dia a dia, però també en el de les institucions.

Per tot això, comencem la nova temporada amb un somriure, com el de l’entranyable Montserrat Jané, la «protagonista» d’aquest número.

Podeu llegir la revista en aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.