Més accions per a la nova llei de Memòria Democràtica: la FAC viatja a Madrid

Més accions per a la nova llei de Memòria Democràtica: la FAC viatja a Madrid

La Federació va visitar Madrid, el passat 6 d’octubre, amb la voluntat de seguir treballant per la justa aplicació de la llei de Memòria Democràtica, la qual ja ha estat aprovada en corts, i per la què la Federació va presentar una esmena amb un seguit de millores referents als ateneus i als danys patits durant la dictadura feixista.

Al matí, Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, va mantenir una reunió Fernando Martínez, Secretari d’Estat de Memòria Democràtica, per parlar sobre el retorn dels béns espoliats pel franquisme i per aprofundir en l’aplicació de diversos aspectes de la mencionada llei de memòria. El Sr. Martínez López es va comprometre a gestionar el retorn dels 11 ateneus espoliats pel franquisme que la Federació d’Ateneus té documentats, i va destacar la importància de col·laborar estretament amb la Federació d’Ateneus per identificar i recuperar els béns espoliats als ateneus. “El millor exemple de voluntat política és que es retornin els béns espoliats als legítims propietaris i començarem donant passos ferms”, va declarar el Sr. Martínez López en referència als citats 11 casos d’ateneus espoliats.

Per la seva banda, el president de la FAC va valorar positivament la trobada: “Seguim veient la Llei d’una manera ambigua, però els ateneus estan inclosos dins del redactat i la Secretaria de Memòria Democràtica vol a la Federació d’Ateneus al seu costat com a interlocutor vàlid i autoritzat per poder fer tota la recerca, aportant, a més, tota la documentació que hem anat treballant durant tota aquest temps per poder iniciar l’auditoria de seguida, un cop s’hagi publicat la Llei al BOE”.

 

A banda de la trobada del matí, la FAC va visitar el Casal Català de Madrid, i va participar també a la xerrada ELS ATENEUS NO OBLIDEM, que va tenir lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid, amb la participació de la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, el jurista i historiador, Pep Cruanyes, i el president de la Federació d’Ateneus.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.