La FAC compareixerà al Parlament el 22 de setembre

La FAC compareixerà al Parlament el 22 de setembre

La Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya ha sol·licitat la compareixença d’un representant de Federació d’Ateneus de Catalunya, per a la sessió prevista pel proper 22 de setembre de 2022.

En aquest cas, Pep Morella, president de la FAC, serà la persona encarregada d’assistir-hi per a informar sobre la necessitat d’una llei de recuperació del patrimoni espoliat, dins del marc de treball de la Proposició de Llei de Memòria Democràtica de Catalunya.

La sessió es podrà seguir en streaming a travès d’aquest enllaç.

 

Des de la FAC fa més de dos anys que estem treballant en un projecte per donar a conèixer l’espoli al qual el franquisme va sotmetre als ateneus, i la trista realitat de que, en molts casos, el patrimoni encara no ha estat recuperat. De l’estudi encarregat per la FAC a Neus Moran l’any 2019 n’han nascut tota una sèrie d’iniciatives: Una exposició itinerant que els ateneus podeu sol·licitar, reportatges, l’impuls d’una esmena a la Llei de Memòria Democràtica del Congréstaules rodones amb experts o amb els principals partits polítics… Si vols saber més sobre el tema visita: Projecte “L’espoli franquista”

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.