Quatre ateneus seran seu del Festival of Fools Barcelona 2022

Quatre ateneus seran seu del Festival of Fools Barcelona 2022

Del 2 de setembre al 2 d’octubre, el Cercle de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia, els Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc, juntament amb La Gleva Teatre, acolliran el Festival of Fools Barcelona 2022, que comptarà amb 14 espectacles, a preus populars, de la mà d’alguns dels principals exponents del clown a nivell mundial, procedents de més de 10 països.

També hi ha activitats gratuïtes com una sessió inaugural amb Leo Bassi a la Barceloneta, quatre desfilades de carrer de la Fools Militia, la presentació del llibre Amsterdam’s Compleat Fools, una gran cloenda a la Plaça del Nord i la mostra de pel·lícules Festival of Foolms al Centre Cívic Drassanes.

El Festival of Fools es va celebrar per primera vegada el 1975 a Àmsterdam, organitzat pels Friends Roadshow. Va ser el primer festival dedicat als pallassos i on es va mostrar per primer cop el tarannà d’un nou moviment, el Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social.

En aquell primer festival ja hi van participar molts dels que avui formen part del cartell del Festival of Fools Barcelona 2022, com Jango Edwards, Nola Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona.

El Festival of Fools l’organitza el Nouveau Clown Institute, una xarxa global de pallassos amb més de 4.000 membres que aposta per la renovació constant del gènere i que té fixada la seva seu a Barcelona des de 2020. A més del Festival of Fools, el Nouveau Clown Institute organitza activitats formatives, entre elles una Master Class internacional que aquest any té lloc també a Barcelona en paral·lel al festival amb alumnes procedents dels Estats Units, Amèrica Llatina, i diversos països europeus, com Alemanya, Itàlia, Rússia, França i el Regne Unit. Els alumnes s’impliquen amb els seus mestres en les activitats que ompliran de somriures la ciutat en el proper mes.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.