La Lliga de Capellades celebra 120 anys d’història

La Lliga de Capellades celebra 120 anys d’història

Aquest dissabte 9 d’octubre, La Lliga de Capellades celebrarà el seu 120è aniversari amb l’acte central de la commemoració de l’efemèride, que compta amb una programació de setembre a desembre amb un munt d’actes i activitats gratuïtes.

La celebració d’aquest dissabte s’iniciarà a les 19h, amb els parlaments de Pep Vallès, president de La Lliga; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus i Salvador Vives, alcalde de Capellades. A continuació, el capelladí Jordi Castellví Girbau, doctor en Antropologia Social i Cultural i professor de la UAB, oferirà una conferència de repàs dels 120 anys d’història de l’entitat. A les 20:30 hores, els convidats i convidades podran gaudir d’un refrigeri musical al pati de l’ateneu i del brindis de celebració, acompanyats d’Eva Sabater i Susanna Basart que ens faran un recital de piano a quatre mans. El punt final de l’acte serà a càrrec dels Dimonis de Capellades amb un castell de focs artificials a les 21 hores.

Anomenada legalment “La Lliga Comercial, Industrial i Agrícola” i reconeguda pels vilatans/es com “La Lliga”, és un dels espais socials més veterans de Capellades, un poble de 2,9 km2 i amb aproximadament 5.200 habitants. La societat va ser fundada el dia 12 d’octubre de 1901 amb la voluntat de ser un espai cultural i de lleure en una època on les societats, ateneus, corals i les primeres agrupacions esportives eren els únics que oferien entreteniment col·lectiu.

Actualment, La Lliga està més viva que mai, ja que en tres anys, i gràcies al compliment dels objectius que es va posar la nova Junta en quant al foment de la participació, ha passat de tenir 200 socis/es ha tenir-ne 1.270; unes 700 famílies que donen suport i participen de les iniciatives proposades per l’ateneu.

Podeu consultar tota la programació del 120è aniversari aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.