Coneix l’equip humà de la FAC: Patrícia Julià, assessora jurídica

Coneix l’equip humà de la FAC: Patrícia Julià, assessora jurídica

Aquesta setmana, dins les presentacions de l’equip humà de la FAC, entrevistem la Patrícia Julià, assessora jurídica de la Federació.

Quan vas començar a treballar per la FAC? Quines són les teves tasques? 

Vaig començar a treballar a la FAC a finals del 2010. A la Federació les meves tasques són d’assessorament jurídic en temes legals, tant de suport a la pròpia Federació com a tots aquells ateneus federats que requereixin els meus serveis.

Estàs vinculada a alguna entitat o moviment associacionista?

Sempre he estat vinculada entitats, de ben petita ja anava a un esplai, associació a la qual hi vaig està lligada molts anys perquè també hi vaig fer de monitora. A més a més, vaig pertànyer a una colla de diables.

Què és la cultura per tu?

Doncs tot,  des de llegir un llibre, cosa que m’apassiona, fins espectacles i les festes populars. És el dia a dia que tota societat hauria de fomentar i fer créixer. La cultura ens dóna altres punts de vista i ens ensenya. Hauríem de lluitar molt més per defensar-la i fer entendre a aquells que no la valoren que és un patrimoni que ningú no quantifica, però que hauria de ser un valor afegit dins la societat.

Què és el que més t’agrada de treballar pels ateneus?

Treballar pels Ateneus al principi m’angoixava, veia que molta gent abusava del bon fer d’aquestes entitats, però després, a poc a poc, hem posat el nostre gra de sorra, millorant les condicions de cada entitat. Treballar pels Ateneus m’ha fet conèixer una pila de persones, he conegut molt més el territori i he conegut vessants de la cultura que desconeixia. Em diverteix molt perquè, a més, tracto amb temes molt diferents i variats.

Què és, per tu, un Ateneu?

És un conjunt de persones que amb la filosofia de no lucrar-se fomenten espais culturals per a tothom, des dels més petits de la casa fins als més grans. És un espai que molts pobles tenen en què fan arribar activitats i actes culturals que no hi arribarien si no fos per l’esforç d’un grup de persones que impulsen l’entitat.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.