Aquest dissabte se celebra el XIII Consell XTAC al Teatre Casal de Vilafranca

Aquest dissabte se celebra el XIII Consell XTAC al Teatre Casal de Vilafranca

Cada sis mesos la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya convoca als programadors dels teatres al Consell XTAC. Es tracta d’un punt de trobada per totes les entitats que formen part de la Xarxa i s’hi destaquen diversos temes que tenen a veure amb el seu dia a dia i planificació a llarg termini, com poden ser les produccions coordinades o les produccions pròpies anuals, que en l’edició anterior va ser “36 Preguntes que faran que t’enamoris”, programada a 32 ateneus diferents, inclòs el Teatre Casal el passat 25 de setembre, i que pel curs 2022 serà “Un vespre amb l’Alfredo” de la Cia. ‘Els Iluminati’.

L’entitat escollida per cel·lebrar aquesta edició del Consell ha estat el Casal Societat La Principal, de Vilafranca del Penedès, un dels més actius a l’hora de programar espectacles al seu Teatre i que enguany celebra el seu centenari. L’adreça del Casal és: Rambla de Nostra Senyora, 37 (Vilafranca del Penedès).

En el marc del centenari del Teatre Casal, també s’han organitzat dos actes orientats a compartir i difondre el seu valor patrimonial i llegat. El primer dels actes serà la nova visita guiada “El Casal: Noms, veus i records”, que  tindrà lloc al Teatre Casal a les 16:00h i s’anirà repetint periòdicament per tothom qui hi vulgui assistir. El segon d’aquests actes, la taula rodona: “Teatres d’Ateneus centenaris: Una mirada cap al futur”, se celebrarà també aquest dissabte a les 18:00h al Teatre Casal. Aquests actes són oberts per a tot el públic. 

Cal remarcar que en el marc de l’XI Consell de la XTAC a l’ateneu de Vila-rodona, es van contractar 130 espectacles, el que va suposar una xifra rècord per a la xarxa de teatres d’ateneus de la Federació, i un veritable impuls per a la tasca de programació que realitzen, en un context difícil com l’actual. Malgrat la crisi sanitària, des de la XTAC s’afronta amb valentia el fet d’organitzar un esdeveniment presencial com aquest, per reivindicar ara més que mai, que la cultura és segura.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.