Ateneus, participeu a l’Avantprojecte de llei del patrimoni i associacionisme cultural

Ateneus, participeu a l’Avantprojecte de llei del patrimoni i associacionisme cultural

El passat 14 de desembre es va obrir el procés participatiu sobre l’Avantprojecte de llei del patrimoni cultural immaterial català i de l’associacionisme cultural que impulsa el Govern de Catalunya.

L’objectiu de la consulta és obtenir informació de la ciutadania sobre aspectes que es considera que s’haurien de tenir en compte en la redacció d’una futura llei que doni una major presència, protecció i rellevància al patrimoni cultural immaterial, així com incrementar el reconeixement i suport a l’associacionisme cultural.

Es pretén obtenir aportacions i observacions referents a la salvaguarda dels elements culturals immaterials, a la protecció dels béns materials, mobles i immobles, que donen suport als elements immaterials declarats, i per impulsar el desenvolupament i el reconeixement de l’associacionisme cultural.

També es pretén recollir l’opinió de la ciutadania sobre qualsevol altre aspecte que es consideri oportú millorar de la normativa de patrimoni immaterial actual.

La voluntat és que en aquest procés participi  la ciutadania en general, per tal que pugui aportar tot el que consideri adient respecte a aquesta iniciativa, però també es considera necessari convidar a participar en aquesta consulta a una sèrie d’entitats vinculades al contingut de la futura norma.

El procés participatiu restarà obert entre els dies 14 de desembre de 2021 i el 14 de gener de 2022, i per participar en ell us podeu adreçar a la pàgina web de Participa Gencat, en la què trobareu la informació i el qüestionari a través del qual podreu fer les vostres aportacions.

Podeu fer una ullada a l’Acord del Govern, de 14 de desembre de 2021, pel qual s’aprova la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei del patrimoni cultural immaterial català i de l’associacionisme cultural.

A la pàgina web també trobareu altres documents o normativa d’interès o relacionada amb aquest avantprojecte.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.