Què podem fer les entitats amb les activitats programades per l’activació del PROCICAT?

Què podem fer les entitats amb les activitats programades per l’activació del PROCICAT?

Els serveis jurídics de la Federació informen

Davant de la situació extraordinària que s’està vivint amb la COVID 19 (coronavirus), s’han de seguir les recomanacions que fan les diferents institucions, de manera que si cal, heu d’anular activitats, espectacles, xerrades, assemblees, dinars i qualsevol acte que comporti una trobada de gran quantitat de persones.

Pel què fa l’anul·lació d’espectacles i activitats que comportin un pagament, en la mesura que pugueu us recomanem que pacteu amb les parts implicades un acord de bona voluntat on es pugui aplaçar l’acta i en el cas que s’hagi de cancel·lar intenteu minimitzar la despesa. En aquest sentit, reviseu els contractes que teniu per aquestes activitats que es veuen afectades per saber com i de quina manera es cancel·la.

Per altre banda si teniu contractes i dubtes ens els podeu traslladar a través del correu electrònic ateneus@ateneus.cat adjuntant el contracte i la consulta, amb un telèfon de contacte per donar-vos resposta el més aviat possible.

No us podem donar més informació perquè les recomancions canvien cada dia, i cada cas pot ser diferent. Des de la Federació d’Ateneus restem a la vostra disposició.

Resolució del Departament de Salut respecte a l’activació del PROCICAT per l’alerta de Coronavirus.

Què ha dictaminat la Generalitat?

Des de la Generalitat, aquest dimecres s’ha informat que les activitats de caràcter col·lectiu que tinguin una previsió d’acumular més de 1.000 persones en llocs oberts o tancats, s’hauran d’anul·lar o suspendre durant almenys, quinze dies sigui qui sigui l’organitzador. Pel que fa a les de menys de 1.000 persones, aquestes es podran celebrar només si s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat i la gent distribuïda mantenint la distància de seguretat.

Des de la FAC estem treballant per poder-vos informar pròximament sobre les reclamacions que puguin fer els professionals dels espectacles que tingueu contractats, els talleristes o monitors d’activitats i fins i tot els usuaris que han pagat una activitat per avançat, i que s’hagin de suspendre o anul·lar. Us recomanem que en la mesura que us sigui possible intenteu pactar amb aquests professionals o els usuaris mesures d’ajornament per intentar evitar possibles problemes d’aquest tipus.

També us informem que hi ha ateneus que han decidit tancar i suspendre totalment les activitats com a mesura de prevenció.

Podeu seguir l’actualització de les mesures que està imposant el Govern a través de la sala de premsa del Govern català.

Intervenció del president de la Generalitat de dimecres 11 de març.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.