El Dia Mundial del Teatre recorda la figura de Josep Rafecas

El Dia Mundial del Teatre recorda la figura de Josep Rafecas

Amb un revindicació clara i molt personal en el manifest, on es fa una filosofia de vida de la professió d’actor, la Federació de Grups Amateurs de Teatre, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i la Xarxa de Teatre d’Ateneus de Catalunya (XTAC) de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), van celebrar el passat 27 de març conjuntament el Dia Mundial del Teatre en un acte al Centre Moral i Instructiu de Gràcia.

L’acte va tenir un record molt especial per al desaparegut Josep Rafecas, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre. Rafecas havia estat un dels impulsors d’aquesta trobada, ara fa tres anys i totes tres entitats el van recordar en els seus parlaments.

El president de la FAC, Salvador Casals, va destacar la importància del món dels ateneus, no només per la xarxa de teatres estesa al llarg del territori, sinó també per la qualitat formativa d’aquests. De fet, del món ateneístic, com recordava l’actiu Rosa Andreu o el president de l’AADPC, Àlex Casanovas, n’han sortit talents que després han esdevingut actors professionals.

L’acte va cloure amb un fragment de l’obra Ismene, interpretada per l’actiu Fina Rius, que va fer aixecar el públic amb la representació. El grup de teatre del Centre Moral va posar el punt amateur a l’acte, amb diverses peces de l’obra que estan preparant per aquesta temporada.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.