L’associacionisme cultural és guardonat als Premis Ateneus 2016

L’associacionisme cultural és guardonat als Premis Ateneus 2016

  • 18 entitats han estat reconegudes per la seva tasca en l’àmbit cultural i comunitari del país
  • Les Drassanes Reials han acollit l’acte de lliurament dels Premis Ateneus en una nit de gala per a l’associacionisme cultural català
  • L’espectacle «Happy!!!» del Cor Vivace del Cercle Catòlic de Gràcia ha guanyat el Premi de la Votació Popular.

 

Les Drassanes Reials de Barcelona han acollit aquest dimecres, 14 de desembre, el lliurament dels Premis Ateneus 2016. En la seva vint-i-setena edició, el certamen impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ha donat visibilitat al moviment associatiu cultural català en una nit de gala. Els guardons reconeixen la tasca duta a terme per les entitats i associacions de Catalunya al llarg de l’any en set categories diferents.

Amb 56 candidatures presentades en l’edició present, les iniciatives guanyadores del primer premi han estat: el Grup de teatre DsART, de Lluïsos d’Horta de Barcelona, amb el Premi a la Integració Social (conjunt amb la Federació Catalana de Voluntariat Social); Fronteres Invisibles, del Foment Martinenc de Barcelona, amb el Premi “Jove, proposa!”; Dimarts de diàlegs “Tertúlia del segle XXI”, de l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, amb el Premi als Mitjans de Comunicació; Trama, de l’Esbart Egarenc del Centre Cultural El Social de Terrassa, amb el Premi a la Creativitat Artística; Deixa’ns una cadira – Confortable, de l’Associació Cultural Esplai de L’Ametlla de Merola, amb el Premi a la Capacitat d’Innovació; i el Festival Música Viva del Casal Popular de Vilassar de Dalt, amb el Premi al Foment de la Participació.

En col·laboració amb el Diari Ara, s’ha entregat el Premi de la Votació Popular. L’espectacle audiovisual “Happy!!!” del Cor Vivace del Cercle Catòlic de Gràcia (Barcelona) ha estat el projecte més votat a la pàgina web habilitada pel diari. L’entitat rebrà una subscripció durant un any al rotatiu i una col·lecció de pintures de Ramon Casas.

Durant l’acte, amb unes 200 persones assistents, també s’han reconegut amb diplomes els aniversaris destacats d’algunes entitats federades: Centre Cultural Els Catalanistes i Lluïsos d’Horta (Barcelona, 150 anys); La Concòrdia de Cabrils i Centre Instructiu i Recreatiu de Balsareny (125 anys); Centre Cultural i Recreatiu La Parra d’Avinyonet del Penedès, Patronat de La Passió d’Esparreguera i Societat Cultural Hortonenca de Sant Llorenç d’Hortons (75 anys); Casal de Vila-rodona (50 anys); Ateneu Josep Taverna d’Alforja i Ateneu de la Vall de Llémena de Cartellà (25 anys).

La Federació d’Ateneus de Catalunya treballa, des de 1983, al servei de les associacions culturals sense ànim de lucre i actualment aglutina més de 170 entitats de tot Catalunya, algunes d’elles amb gairebé dos segles d’història. Són objectius principals de la Federació cohesionar, defensar i representar el moviment ateneístic català, així com oferir serveis per fer el dia a dia de les entitats associades més fàcil.

Entitats guanyadores de les categories dels Premis Ateneus 2016

Premi de la Votació Popular (amb Diari ARA)

Happy!!!, del Cor Vivace del Cercle Catòlic de Gràcia de Barcelona

Premi a la Integració Social (amb FCVS)

1r. Grup de teatre DsART, de Lluïsos d’Horta de Barcelona

2n. El Teatre Inclusiu, de l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona

Premi Jove, proposa!

1r. Fronteres invisibles, del Foment Martinenc de Barcelona

2n. Tertúlies de l’Ultrason, de l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona

3r. Stage Escènic Juvenil, de Lluïsos de Gràcia de Barcelona

Premi als Mitjans de Comunicació

1r. Dimarts de diàlegs “Tertúlia del segle XXI”, de l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera d’Igualada

2n. El Butlletí del Centre, del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona

3r. Revista Casal. Una nova època digital, del Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès

Premi a la Creativitat Artística

1r. Trama, de l’Esbart Egarenc, del Centre Cultural El Social de Terrassa

2n. Cultura a les places, d’Ateneu Popular de La Fuliola

3r. Viu un estiu especial amb un pessebre excepcional, de la Societat “La Torre” de Les Gunyoles

Premi a la Capacitat d’Innovació

1r. Deixa’ns una cadira – confortable, de l’Associació Cultural Esplai de L’Ametlla de Merola

2n. Festivalet del Monocicle, del Centre Social Ribetà “Els Xulius” de Sant Pere de Ribes

3r. Agenda Musical de Badalona, de l’Orfeó Badaloní

Premi al Foment de la Participació

1r. Festival Música Viva, del Casal Popular de Vilassar de Dalt

2n. Lliga’t a la Lliga, de la Societat La Lliga de Capellades

3r. Jocs de taula en família, de l’Ateneu del Clot de Barcelona