Del 27 de maig al 5 de juny, “Viu la Terra!”

Del 27 de maig al 5 de juny, “Viu la Terra!”

Entitats, participeu a la Setmana de la Natura, que es celebrarà entre el 27 de maig i el 5 de juny de 2016.

Amb el lema “Viu la Terra!”, la Setmana de la Natura crida a la complicitat de la ciutadania activa i participativa en la protecció del nostre patrimoni natural, i precisament per aquest motiu us fem una crida com a ateneu, espai dinamitzador de la vostra comunitat ciutadana.

Què és ?

La Setmana de la Natura és un esdeveniment per celebrar la Natura i encoratjar a actuar per la seva protecció! Un moment de l’any en el que pren protagonisme l’acció de les persones i de les entitats en la conservació, protecció i restauració del medi ambient.

Qui impulsa aquesta celebració són la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), dues xarxes d’entitats sense ànim de lucre i de referència en el món de la conservació i del voluntariat ambiental a Catalunya.

La vostra complicitat

Els Ateneus representeu espais clau de la vida de les vostres comunitats (barris i viles). El vostre coneixement de l’entorn i de la vida associativa al barri, us permet entendre les preocupacions, també per la Sostenibilitat, i impulsar accions en la ciutadania. Per aquest motiu cal la vostra complicitat i us convidem a l’acció directa participant en La Setmana de la Natura, proposant activitats o convidant les vostres entitats a participar-hi.

Creiem que la complicitat i la col·laboració entre entitats ambientals i els Ateneus un valor recíproc és una via per sumar esforços pel bé comú i la conservació del medi ambient.

Quan és?

Tindrà lloc entre el 27 de maig i el 5 de juny de 2016, és a dir al voltant del Mundial del Medi Ambient, 5 de juny. Durant cadascun d’aquests 10 dies, hi haurà activitats arreu de Catalunya per poder-se implicar en la conservació de la natura i el territori.

El 5 de juny es dedicarà especial atenció a les fonts i basses de Catalunya, perquè els punts d’aigua són ecosistemes aquàtics fonamentals per a la biodiversitat, proposant activitat per recuperar-les i restaurar-les.

El conte “Què passa a la bassa”, que podeu escoltar i descarregar, explica la importància d’aquests ecosistemes. A la pàgina hi trobareu altres projectes i recursos al respecte.

A qui implica?

A tothom, perquè tots podem actuar per la natura.

Les iniciatives apareixeran al mapa de la pàgina La Setmana de la Natura, un cop les hàgiu entrades, amb l’objectiu d’incentivar la implicació de públics de totes les edats i perfils a participar en la protecció del medi ambient.

 

Organitzar una xerrada o una sortida sobre els valors naturals d’un espai; recuperar el bosc de ribera d’un riu; afavorir la biodiversitat col·locant nius a en el vostre entorn, o fins i tot creant una bassa per amfibis, un hotel d’insectes, o fent un hort; observar i anellar ocells amb experts; alliberar fauna autòctona recuperada, fer un taller de cuina amb productes ecològics i de proximitat, ajudar a treure residus dels espais naturals, fins i tot del fons del mar…

Necessiteu més suggeriments? Visiteu el banc d’idees a la pàgina web.

 

Com podeu participar?

Hi ha diverses maneres de participar. Només cal que trobem la que s’adiu millor a la vostra comunitat:

  • Organitzeu la vostra pròpia activitat per la Natura i/o col·laboreu amb una entitat ambiental.
  • Ajudeu-nos amb la difusió i convideu a la participació de la vostra comunitat.
  • Fotografieu les vostres accions per la Natura per la campanya #setmananatura a twitter i instagram

 

A la pàgina web trobareu recursos i material de comunicació.

 

La Setmana de la Natura és @setmananatura a twitter i instagram, i a Facebook

Per a més informació, podeu contactar sempre que volgueu amb a:

info@setmananatura.cat

comunicacio@setmananatura.cat

93 886 61 35 – 93 219 50 80