L’Ateneu Arenyenc ha celebrat el 131è Aniversari

L’Ateneu Arenyenc ha celebrat el 131è Aniversari

L’Ateneu arenyenc compleix enguany 131 anys d’història i ho ha celebrat aquest cap de setmana, 12 i 13 de setembre, amb un sopar de socis i veïns del carrer Ample; la presentació del llibre dels ateneus, un homenatge al soci número 1 i un concert de la Coral l’Aixa d’Arenys de Mar.

L’Entitat  ha arribat a aquest aniversari amb la vista posada als nous cursos i tallers que ofereix als socis de l’entitat, però no només als socis. Aquest, de fet, segons explica l’entitat en un comunicat “és el principal repte d’una associació amb tanta història: saber adaptar-se als nous temps i a les noves necessitats”.

El President de l’Ateneu arenyenc, Josep Manuel Nogueras, afirma que “l’entitat té molt bona acceptació i molta gent acostuma anar a l’Ateneu, tot i que es troben amb unes instal·lacions que no responen a les necessitats actuals.  Caldria, per exemple, remodelar l’edifici, però això requereix una inversió molt costosa”.

Pel que fa a la celebració d’aquest aniversari, va començar dissabte 12 a partir de les 6 de la tarda amb sardanes, també música jove a càrrec de l’escola de música d’Arenys i Winona Martin. El sopar es va amenitzar amb Jazz i amb la veu de Montse Miró i en acabat va haver-hi ball amb el duet Ària. Aquesta va ser la part més festiva de la celebració atès que el diumenge 13, a 2/4 de 12, van començar els actes de caire més institucionals, com la presentació del llibre “Ateneus, cultura i llibertat” a càrrec de l’historiador i autor del llibre, Ramon Arnabat; un l’homenatge al soci número 1 de l’entitat, Joaquim Cassà, amb gairebé 80 anys d’antiguitat; també un concert a càrrec del Cor l’Aixa d’Arenys de Mar i, ja per acabar, un aperitiu per a tots els socis i assistents a l’acte de Cloenda.