stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://www.ateneus.cat/wp-content/uploads/3451-28584-2019-Bàner-Desfolca’t-300x100-Ateneu.gif

La XTAC es presenta en una jornada d’intercanvi d’experiències amb d’altres entitats

Pep Morella, en representació de la XTAC, va assistir dissabte a Ripollet, a la jornada de debat ‘La gestió d’espais escènics, el foment de nous públics i la seva implicació activa‘. La trobada buscava mantenir un intercanvi d’experiències entre persones representants de diverses entitats que poguessin explicar el seu punt de vista o el del seu territori en l’ambit de treball de l’entitat.

Des de la XTAC, Morella va fer una pinzellada del que és la Federació d’Ateneus i el projecte de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) que ha desenvolupat, i on a hores d’ara hi ha 34 entitats que oferten 38 sales per a 13.680 butaques. El candidat a presidir la Federació d’Ateneus el pròxim 4 de maig, va posar en valor també la importància de teixir una xarxa de teatres que supera en públic (150.000 l’any) recintes importants com ara el TNC (114.000) o festivals com el Sonar (126.000).

La jornada de debat va centrar-se molt en explicar el compromís tant de voluntaris com de professionals en els projectes, i també la necessitat de posar-hi ànima per poder transmetre. De l’intercanvi, van destacar dos projectes molt interessants com és el d’El Galliner o l’Associació d’Espectadors de Ripollet, com a exemple d’on l’administració prefereix establir convenis de col·laboració amb entitats per tal de gestionar una programació d’arts escèniques, que no fer-ho el govern mateix; o bé el procés de creació artística d’un espectacle que va explicar Nau Ivanow.