La XTAC es presenta en una jornada d’intercanvi d’experiències amb d’altres entitats

La XTAC es presenta en una jornada d’intercanvi d’experiències amb d’altres entitats

Pep Morella, en representació de la XTAC, va assistir dissabte a Ripollet, a la jornada de debat ‘La gestió d’espais escènics, el foment de nous públics i la seva implicació activa‘. La trobada buscava mantenir un intercanvi d’experiències entre persones representants de diverses entitats que poguessin explicar el seu punt de vista o el del seu territori en l’ambit de treball de l’entitat.

Des de la XTAC, Morella va fer una pinzellada del que és la Federació d’Ateneus i el projecte de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) que ha desenvolupat, i on a hores d’ara hi ha 34 entitats que oferten 38 sales per a 13.680 butaques. El candidat a presidir la Federació d’Ateneus el pròxim 4 de maig, va posar en valor també la importància de teixir una xarxa de teatres que supera en públic (150.000 l’any) recintes importants com ara el TNC (114.000) o festivals com el Sonar (126.000).

La jornada de debat va centrar-se molt en explicar el compromís tant de voluntaris com de professionals en els projectes, i també la necessitat de posar-hi ànima per poder transmetre. De l’intercanvi, van destacar dos projectes molt interessants com és el d’El Galliner o l’Associació d’Espectadors de Ripollet, com a exemple d’on l’administració prefereix establir convenis de col·laboració amb entitats per tal de gestionar una programació d’arts escèniques, que no fer-ho el govern mateix; o bé el procés de creació artística d’un espectacle que va explicar Nau Ivanow.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.