Presentem les activitats del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus

Presentem les activitats del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus

L’any 1983 es va fundar la Federació d’Ateneus de Catalunya al Centre de Lectura de Reus, en el marc del 3r Congrés d’Ateneus. Des de llavors, treballem per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals catalanes. Al llarg d’aquests 40 anys, la FAC ha anat creixent, i de manera ininterrompuda, s’ha anat adaptant a les necessitats dels ateneus.

Aquest 2023 celebrem 40 anys i hem preparat diverses activitats per commemorar-ho:

Presentació del Programa d’activitats del 40è aniversari

El passat 25 de març, al Casino del Centre de l’Hospitalet, vam presentar el Programa d’activitats del 40è. El showman Pep Callau va dinamitzar el dinar després de l’Assemblea General de la FAC amb una presentació molt divertida.

 

Estrena de la producció FAC Un concert a la Casa Blanca

El mateix 25 de març, el Teatre Muncipal Àngel Guimerà d’El Vendrell, va ser testimoni de l’estrena de la producció FAC 2023 Un concert a la Casa Blanca, de Jordi Roigé, dirigida per Llorenç Rafecas i protagonitzada per Mingo Ràfols, Roc Esquius i Mercè Pons.

Participació en el Recercat 2023

Entre el 5 i el 7 de maig, Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023, serà l’escenari del Recercat 2023, que enguany celebra la seva dinovena edició. La Federació d’Ateneus hi participarà amb una mostra dels projectes més destacats d’ateneus; l’espectacle Quasi Òpera, producció pròpia de la FAC del 2021, que tindrà lloc el divendres 5, a les 22 hores, al Pati de la rectoria, i l’exposició Som Ateneus.

Acte central del 40è aniversari

Amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, a inicis de juny se celebrarà l’Acte central del 40è al Centre de Lectura de Reus, lloc on es va fundar la Federació d’Ateneus. L’acte inclourà una taula rodona amb els presidents de la FAC, un homenatge als ateneus fundadors, la presentació del treball del 1r Premi Tribuna Atenea sobre llengua i associacionisme i una petita peça teatral.

3a Jornada de debat Els ateneus som essencials

En aquest 40è aniversari, consolidarem les jornades de debat Els ateneus som essencials amb la tercera trobada, que en aquesta ocasió es durà a terme a Mora la Nova.

34a edició dels Premis Ateneus

Clourem l’any, com és tradició a la Federació amb una gala molt especial dels Premis Ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.