La Federació participa en el debat “L’associacionisme cultural a Catalunya, avui”

La Federació participa en el debat “L’associacionisme cultural a Catalunya, avui”

El dimecres 28 de setembre la Federació d’Ateneus va ser al Cercle Cultura per participar del debat “L’associacionisme cultural a Catalunya, avui“.

 

Participants:

Jordi Pardo, president del Cercle de Cultura

Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus

Gal·la Cortadellas, economista i antropòloga social i cultural

Pep Montes, periodista i gestor cultural

Modera: Glòria Prunés, periodista

 

El debat va girar entorn de temes d’interès i actualitat del món cultural, tals com l’espoli patrimonial als ateneus, com aconseguir una major implicació i participació per part dels més joves, o com el món associatiu pot aportar un valor afegit en temes com els de la participació ciutadana o en la integració cultural.

A l’obertura de l’acte el president del Cercle de Cultura, Jordi Prado, va deixar clara la postura envers la utilitat de la cultura: “La cultura crea un atractiu i un valor, som també motor econòmic del país. Ens posiciona en el món, no és casualitat que el Mobile estigui a Barcelona. I en tot això els ateneus tenen un paper molt important per ajudar al desenvolupament.”.

Per la seva banda, el president de la FAC, Pep Morella, va celebrar la convocatòria d’un acte que va assenyalar com a molt necessari, destacant també el paper dels ateneus per la cultura del país. També va denunciar les dificultats amb les quals es troben en moltes ocasions els ateneus al veure’s sense la propietat de les seves seus històriques: “Sorprèn començar un debat sobre ‘L’associacionisme, avui’, amb l’espoli franquista, un tema de fa més de 40 anys, però és així. Molts béns i edificis no han estat retornats. És important treballar per la recuperació. Per poder continuar treballant per la gent.”.

Una trobada de gran utilitat i en la que tots ens vam quedar amb ganes de seguir aprofundint en les temàtiques debatudes. Des de la Federació volem agrair al Cercle de Cultura la seva acollida.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.