Xerrades i conferències

Cicles de xerrades de diferents temes d’actualitat, polítics, socials i culturals. Presentacions i taules rodones.

Afortunadament assistim al desenvolupament de les ciències sobre la sexualitat humana i a moviments d’alliberació sexual (dones, homosexuals, transsexuals…) que han portat al reconeixement de diversos drets humans connectats amb la sexualitat. En aquest procés superem els prejudicis i desenvolupem el respecte de la identitat sexual i la dignitat de la persona.

Sovint, però, sentim que són les religions (catolicisme, protestantisme integrista, islam) les que s’oposen a qualsevol avanç, perdent el contacte amb la realitat de la gent. Per què les religions volen dominar la nostra sexualitat? Per què discriminen les dones i els gais? I, al mateix temps, per què amaguen els crims i les violències sexuals realitzades a l’església?

Persona de contacte: Krzysztof Charamsa

618 498 677

info@kcharamsa.com

Cost/despeses de desplaçament:  175 € + desplaçament

Durada de la xerrada: 1h/1h 30

L’actual renaixement del feixisme i d’altres formes de domini autoritari d’extrema dreta a Europa, i al món, moltes vegades es presenta en forma d’una religió i imposa posicions religioses, siguin catòliques o evangèliques. D’altra banda, les autoritats religioses, que perden seguidors, busquen en els moviments polítics de la dreta autoritària l’espai per a la seva pròpia supervivència a les societats secularitzades. Volem analitzar la connexió que existeix entre l’església catòlica i les comunitats evangèliques amb les formes de domini polític autoritari. Només desactivant la tòxica relació que les religions institucionals han permès d’instaurar amb aquests autoritarismes podrem evitar la destrucció de la democràcia i la violació de drets humans.

Persona de contacte: Krzysztof Charamsa

618 498 677

info@kcharamsa.com

Cost/despeses de desplaçament:  175 € + desplaçament

Durada de la xerrada: 1h/1h 30

A càrrec de Joan Tamayo Sala, advocat i activista pels Drets Humans, membre de la junta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya

Disposeu de 5 propostes diferents. Tot i que també es poden fer les xerrades a mida.

EL DRET A LA CIUTAT

DRETS HUMANS I EDUCACIÓ

SENSIBILITZACIÓ SOCIAL EN DRETS HUMANS FONAMENTALS

ELS DRETS SOCIALS .QUE SON?

DRETS HUMANS I POESIA

+Info:

Cost: 50€

Contacte: Joan Tamayo 629843674 / joantamayo@gmail.com

Descarrega’t la fitxa!

Dels historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré

VIGENT.- La Federació d’Ateneus de Catalunya va editar el 2015 el llibre Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya contemporània”Els historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, són els coautors de la publicació, que fa un recorregut pel moviment associatiu al Principat de Catalunya des de l’Edat mitjana fins a l’actualitat, tot destacant la seva aportació a la formació intel·lectual de les classes subalternes.

A més de remarcar la centralitat dels ateneus en la tasca culturitzadora i polititzadora de les classes populars, l’obra incideix en la tipologia d’aquestes entitats associatives, les quals, des de vessants ideològics diversos, acompleixen un objectiu cohesionador dels sectors socials que s’hi identifiquen.

L’afany actualitzador d’aquesta recerca explica la introducció de models sociabilistes que a hores d’ara malden per projectar socialment noves necessitats i concepcions. El llibre ha estat editat per la Federació d’Ateneus de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Si vols que la teva entitat aculli la presentació del llibre, posa’t en contacte amb la FAC a: ateneus@ateneus.cat.

Distribució
Mapa d’ateneus
Agenda de presentacions
Reportatge

Per a la presentació del llibre “La base de l’iceberg”, un llibre teòric sobre els factors psicobiològics dels motius de consum de substàncies addictives, proposo una xerrada on explico com es produeix el trastorn de conducta addictiva i quins són els factors principals d’aquesta malaltia. Fent èmfasi en que no es tracta d’un hàbit mal gestionat sinó d’un trastorn mental greu que es pot superar mitjançant un treball terapèutic i emocional i una xarxa de suport social.

 

 

 

 

Dates vigència espectacle: 01.10.2020 fins a 30.09.2021

Preu: 40€ per xerrada.

Contacte: Sònia Fontseca. // 937620076 // 657683670 // mail: sonfontmor@gmail.com

Durada de la xerrada: 1 hora