Programació 2022

La XTAC té com a objectiu dinamitzar els espais teatrals dels ateneus que en són membres oferint formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en la programació d’espectacles, i un ampli catàleg d’obres disponibles per girar, així com un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part.
L’oferta de la XTAC inclou produccions pròpies, espectacles que compten amb el suport econòmic de la FAC i d’altres obres d’interès, a més d’una novetat que es presenta enguany: el cicle Dona i Humor.

En total, per a quest 2022, estan previstes 118 actuacions de 21 espectacles diferents que aniran girant arreu dels diversos teatres d’ateneus de la Xarxa.

A banda dels espectacles que trobareu en aquest apartat, també es pot consultar la informació de la producció FAC anual i del Dona i Humor, 3 espectacles.

A continuació trobareu la informació de cadascun d’aquests espectacles.

 

 

ARREL REBEL – Esbart Joaquim Ruyra

L’Esbart Joaquim Ruyra compta ja amb més de 50 anys d’espectacles d’arrel tradicional. Des del 1963, ha seguit una línia de treball d’exigència i rigor amb la base en la dansa tradicional, però adaptant-se als nous temps per oferir un espectacle amb presa de terra, fidel quan ha calgut, innovador quan ha fet falta.
Un espectacle únic, viu, àgil i directe. Que beu de l’arrel i es projecta, sense manies, cap al futur. Recull l’experiència els anys de treball d’aquesta entitat i, sobretot, del treball del seu director, en David Martínez.
Un espectacle que surt de l’entranya de la terra, per mostrar-se indomable i rebel. La formació travessa, de nord a sud, tots els Països Catalans. Danses i sons per escoltar, exhibir o fer ballar. Arrel Rebel és descobrir una nova tradició pròpia, explorar l’arrel i projectar-la. Rituals que de tan vells, són nous. I extremadament moderns. Espectacle familiar.

MÀGIA & COMÈDIA ALS ATENEUS – Gerard Borrell

Gerard Borrell és un mag còmic atípic, atrevit i tot terreny, i és per això que ha ideat un espectacle a mida de la diversitat dels espais escènics dels ateneus. MÀGIA & COMÈDIA ALS ATENEUS és un espectacle còmic i molt gamberro en el qual Gerard Borrell demostra el seu enginy a l’hora d’improvisar en els diàlegs amb el públic, fent riure i sorprenent els espectadors amb el seu inimitable estil barrejant màgia i comèdia.
El principal propòsit d’aquest showman desvergonyit i provocador és divertir a un públic disposat a tot, amb ganes de passar-ho bé i, sobretot, riure sense prejudicis.

 

 

DEL CAOS A L’ÈXTASI – Jordi Coromina i Francesc Bravo

Els reculls poètics de David Jou L’èxtasi i el càlcul i L’huracà sobre els mapes són la font d’on treuran en Jordi Coromina i en Francesc Bravo, la paraula d’alçada còsmica i alhora quotidiana i l’enllaçaran amb la música i amb les imatges jugant amb la visió de la seva presència virtual i amb les referències naturals, a Sitges, a Campelles, i plàstiques de l’univers i dels artistes que el representen, com Jaume Plensa o Perico Pastor.
És una creació escènica dirigida i protagonitzada pel ballarí Francesc Bravo i per l’actor Jordi Coromina, amb els quals David Jou comparteix el paisatge magnífific del ripollès.

 

Actors: Jordi Coromina i Francesc Bravo
Videocreació: Xavier Pérez Díaz
Vestuari: Núria Tresserras
Il·luminació: Joan Miquel Puig
Dramatúrgia: Mònica Pagès

JOAN VÁZQUEZ & THE FEELING GOOD SWING TRIO

L’actor i cantant Joan Vázquez es posa en la pell d’un autèntic crooner per emprendre la gira Feeling Good, on presentarà en directe les seves particulars versions d’estàndards de jazz.
Joan Vázquez, cantant barceloní que ha participat en molts musicals fets aquí, ha estat el primer artista de teatre musical del país en actuar en llegendaris cabarets de Broadway i el West End, (també ha tingut molt èxit amb el musical Ocaña, rey de la Rambla).
El concert que proposa inclou un repertori variat on es barregen temes mítics en el seu anglès original i versions en català de clàssics. És un cantant solista, amb acompanyament de trio musical, una veu inoblidable pels estàndards del jazz.

PÒSIT – Meri Yanes produccions

Espectacle fet pel Festival Còmic de Figueres amb l’assessorament de l’Institut d’Investigació Biomèdica, per tractar sobre la relació pacient-cuidador en el camp de l’Alzheimer, un espectacle per donar valor al sentit de l’humor en l’acompanyament de les demències.
Actriu còmica i contundent, que desprèn emoció i intensitat. A l’obra, els cuidadors dels pacients d’Alzheimer acaben recopilant un grapat de records desorganitzats, converses absurdes i situacions hilarants.
A la dura tasca de cuidar el familiar o amic, s’hi afegeix la gran responsabilitat de tenir cura d’aquests records, que per pudor o necessitat, s’acabaran oblidant de mica en mica, i s’acumularan en un continent, digues-li casa, armari, calaix o cervell, fins a perdre la forma, sentit, context sense l’oportunitat de convertir-se en idea, imatge, inspiració per a futures generacions.

Dramatúrgia i direcció artística: Martí Torras Mayneris
Amb la col·laboració especial de: Dra. Maria del Mar Fernández i Dr. Oriol Turró
Actriu: Meritxell Yanes Font

KUMULUNIMBU – Companyia L’Ortiga

Titelles, a partir de 6 anys. Kumulunimbu és el relat d’un camí. En qualsevol lloc del món, ara mateix i des de sempre, moltes vides comencen aquest camí… Una història d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes.
Un espectacle que captiva als més petits i commou als més grans, en el qual es combinen els titelles i el clown, ple de detalls, humor, crítica i sorpreses, on la poesia farà navegar al públic per un mar d’emocions. Espectacle familiar.

Direcció: Guillem Geronès
Interpretació: Marc Selles i Guillem Geronès

A continuació podeu veure el calendari d’actuacions d’aquests espectacles: