Premis Ateneus

Des de 1989, cada any la Federació d’Ateneus de Catalunya convoca els Premis Ateneus amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presenten propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades. L’entitat premiada rep un reconeixement i una dotació econòmica que promou la continuïtat i/o innovació en els seus projectes.

Les diferents categories de premis que s’entreguen són: el ‘Premi Jove, Proposa!’, el ‘Premi al Treball en Xarxa’, el ‘Premi a la Comunicació Associativa’, el ‘Premi a la Creativitat Artística’  i el ‘Premi al Foment de la Participació’.

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

Les categories “Jove, proposa” i “Treball en xarxa” són una excepció, ja que s’atorga un sol premi consistent en un guardó, 1.500€ i el suport tècnic de dinamització ofert per la FAC per acompanyar la realització del projecte guanyador durant 3 mesos.


Gala dels Premis Ateneus 2021

El 21 de desembre de 2021 se celebrarà la Gala de la 32 edició dels Premis Ateneus, a la seu de la Carpa del Circ Raluy (Moll de la Fulsta), amb espectacle especial inclòs i diverses sorpreses que s’aniran donant durant el desenvolupament de l’acte.

Cal recordar que aquest 2021 hi ha hagut una gran participació: més de 90 candidatures d’un total de 65 entitats opten a algun dels reconeixements inclosos en les categories que entren a concurs.

Si voleu assistir a la gala de lliurament dels Premis, heu d’omplir el següent formulari