Premis Ateneus

Des de 1989, cada any la Federació d’Ateneus de Catalunya convoca els Premis Ateneus amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presenten propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades. L’entitat premiada rep un reconeixement i una dotació econòmica que promou la continuïtat i/o innovació en els seus projectes.

Les diferents categories de premis que s’entreguen són: el ‘Premi Jove, Proposa!’, el ‘Premi al Treball en Xarxa’, el ‘Premi a la Comunicació Associativa’, el ‘Premi a la Creativitat Artística’  i el ‘Premi al Foment de la Participació’.

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

Les categories “Jove, proposa” i “Treball en xarxa” són una excepció, ja que s’atorga un sol premi consistent en un guardó, 1.500€ i el suport tècnic de dinamització ofert per la FAC per acompanyar la realització del projecte guanyador durant 3 mesos.

Sóc un bloc de text. Feu clic al botó Edita per canviar aquest text. Lorem Ipsum és un text de farciment usat per la indústria de la tipografia i la impremta.


Gala dels Premis Ateneus 2021

El 21 de desembre de 2021 es va celebrar la 32a edició dels Premis Ateneus 2021. L’acte va tenir lloc a la Carpa del Circ Històric Raluy, situat al Moll de la Fusta de Barcelona. La gala va tenir una gran acollida, amb més de 300 persones assistents, les quals van gaudir d’una mostra del nou espectacle de la companyia de Rosa Raluy, “Vekante”.

Va ser una gala molt particular i especial, on es va combinar la màgia del circ amb l’esforç i la importància del món ateneístic. Des de la FAC, donem l’enhorabona a totes les entitats que van presentar candidatura, per la seva dedicació i constància en millorar i conservar els espais culturals, i agraïm al públic la seva presència i companyia en un dia tan especial com ho són els Premis Ateneus.

A continuació podeu veure els premiats:

COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA: 

CREATIVITAT ARTÍSTICA:

FOMENT DE LA PARTICIPACIÓ:

TREBALL EN XARXA:

Primer premi: “COOBERT, cooperativa d’habitatge” del Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui

 

JOVE, PROPOSA!

Primer premi: “Comissió Lila” de l’ateneu Lluïsos d’Horta de Barcelona

 

PREMI HONORÍFIC: LA CUBANA

 

Aquí podeu consultar el minut a minut de la gala.

A continuació podeu veure un recull amb les imatges més destacades de la gala: