Exposició: “Quan s’enduen el país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya”

Exposició: “Quan s’enduen el país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya”

Al gener – Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca

Conjuntament amb el magazín “La Mira”, la FAC ha dissenyat l’exposició Quan s’enduen el país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya, la més demandada de la Federació havent passat per més d’una vintena d’entitats i que els ateneus podeu sol·licitar en aquest enllaç. Un treball comissariat per la Doctora en Història Contemporània Neus Moran on s’explica la motivació ideològica darrere de l’espoli i es mostra un llistat complet dels estatges confiscats.

Exposició

Conjunt de 13 plafons 80×180 cm que repassen l’espoli patrimonial franquista vers l’associacionisme ateneístic durant la Guerra Civil i l’inici del nou règim. Es recomana que la itinerància sigui d’entre 2 i 4 setmanes. La FAC facilitarà un cartell per anunciar l’exposició, imatges per anunciar l’esdeveniment a xarxes socials i, si es vol, programes de mà.

Activitats complementaries

  • Xerrada: Podeu optar, com a complement de l’exposició, a una xerrada-conferència amb un expert en el tema. Un acte de presentació obert a resoldre els dubtes del públic i a ampliar les dades que s’ofereixen a l’exposició.
  • Venta llibres: Tanmateix, i si voleu, és possible comptar amb un petit aparador amb exemplars de “L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984)“, llibre de la historiadora i comissaria de l’exposició Neus Moran. Nosaltres farem la gestió amb l’editorial i les llibreries locals.