Itinerari a peu per Canet de Mar, la darrera ruta “Camins d’Ateneus”

Itinerari a peu per Canet de Mar, la darrera ruta “Camins d’Ateneus”

El passat dissabte 18 de març vam realitzar un nou Camins d’Ateneus, fent un itinerari a peu de 10km per Canet de Mar.

La jornada es va iniciar a les 9h del matí, fent un recorregut pel modernisme de Domènech i Montaner, on amb les explicacions d’en Sergi Alcalde, del Centre d’Estudis Canetencs, vam conèixer detalls i història de l’Ateneu Canetenc, la Casa Roura, la casa-museu Domènech i Montaner, les restes de la torre de Can Macià i diverses cases d’indians.

La ruta va continuar, tot arribant a la Sala Centru, on membres de l’Associació Artística Teatral El Centru ens estaven esperant per rebre’ns i donar-nos a conèixer la seva entitat.

Tot seguit, vam arribar fins a l’Odèon, on el president de l’ACPO, en Joaquim Campassol, i en Miquel Serra, membre de l’Associació Cultural Plataforma Odèon (ACPO) i un dels guies de la ruta, ens van explicar l’origen i la raó de ser de L’ACPO, entitat federada que reivindica des de l’any 2000 la recuperació de l’Odèon, a la vegada que organitza diverses i nombroses activitats culturals per a tots els públics.

A continuació vam entrar al mercat municipal, on GEA XXI hi té la seva seu i on en Tomàs Jover ens va presentar l’entitat local a la que van anar destinats els 100€ recaptats de les inscripcions.

La ruta va seguir, passant per altres punts d’interès de la localitat, fins arribar a la part més agrícola i forestal del municipi. En aquest punt, i amb les explicacions d’en Miquel Serra i Albert Herrero, membres de Fot-li Castanya, la vocalia de medi ambient de l’ACPO, vam arribar fins a la Creu de Pedracastell.

La ruta va acabar baixant fins al Castell de Sant Florentina, per acabar al Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, dedicat a la patrona del Maresme.

Els 23 participants de la ruta vam gaudir d’un matí molt agradable, tot coneixent més sobre la vida associativa, cultural, històrica i natural de Canet de Mar.

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible aquesta sortida i a tots els que hi heu participat!

Consulta aquí el llibret amb la ruta d’aquesta edició

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.