La FAC celebra el 40è aniversari amb diverses activitats al Recercat 2023

La FAC celebra el 40è aniversari amb diverses activitats al Recercat 2023

Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023, serà l’escenari del Recercat 2023, què enguany celebra la seva dinovena edició els dies 5, 6 i 7 de maig de 2023.

Com cada any, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) organitza el Recercat, la Jornada de Cultura i Recerca Local, que vol ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana i els ateneus federats catalans. Enguany, comptarà, a més, amb diverses activitats organitzades des de la Federació d’Ateneus per celebrar el 40è aniversari de l’entitat.

Les activitats de la FAC per celebrar el 40è aniversari

Com és habitual, el Recercat comptarà amb la fira de centres d’estudis, situada a la Plaça de Pere Torrent, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels ateneus, centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

D’altra banda, durant el Recercat també s’hi podran visitar diferents exposicions produïdes pels centres d’estudis i els ateneus, com l’exposició Som Ateneus.

La participació de la FAC es completarà amb l’espectacle Quasi Òpera, la producció pròpia de la FAC del 2021 i programat en motiu de la celebració del 40è aniversari de la federació, que tindrà lloc el divendres 5, a les 22 hores, al Pati de la rectoria.

Programa d’activitats

Consulta en aquest enllaç el programa d’activitats.

Inscripcions

La data límit per inscriure’s al Recercat és el dimecres 12 d’abril de 2023, i cal fer-ho a través d’aquest formulari.

D’altra banda, recordem que el termini per presentar candidatures per als Premis Recercat acaba el divendres 12 d’abril de 2023.

Organització

La dinovena edició del Recercat comptarà amb la coorganització del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Federació d’Ateneus de Catalunya i, com a amfitrions d’aquesta edició, l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre d’Estudis Selvatans.

També, es comptarà amb la col·laboració del Centre d’Estudis Tossencs, el Club Marina Casinet i el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, la Parròquia de Lloret de Mar, la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar, el Teatre de Lloret, el Museu Obert de Lloret i FITEL Network. I amb el suport de la Fundació Josep Irla i la Capital de la Cultura Catalana.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.