Can Cartró recupera l’edifici espoliat

Can Cartró recupera l’edifici espoliat

El Centre Cultural Recreatiu Can Cartró ha recuperat l’edifici espoliat gràcies a un procediment judicial d’usucapió que han dut a terme els Serveis Jurídics de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

La usucapió és un mecanisme legal mitjançant el qual una persona pot esdevenir titular d’un bé o dret pel decurs del temps, per simple ocupació o utilització. Actualment, el temps de prescripció a Catalunya és de 20 anys.

El passat 8 de novembre es va celebrar el judici als jutjats de Vilafranca, després de tres anys de treball pel retorn dels béns espoliats. Tal com va explicar Francesc Jové al número 22 de la revista ATENEUS (juny 2020): “Fa un parell d’anys, a causa d’unes deficiències estructurals a l’edifici, que suposava una inversió important de diners (aproximadament uns 170.000 €), ens vam veure obligats a demanar un préstec a una entitat financera, amb l’aval de l’Ajuntament de Subirats. Tot anava bé, però en el moment de preparar la documentació per a l’operació vam tenir una gran sorpresa: el local no era nostre! El local anava a nom de l’Estat Espanyol, que l’havia expropiat a finals de la guerra, entre 1939-1940 per la Falange Española Tradicionalista y de las JONS”.

Des de la FAC volem felicitar a totes les persones que formen part de l’entitat per la paciència que han tingut i el bon resultat obtingut!

1 Comment

  • Publicat fa 09/12/2022

    Joan Sadurní Montserrat

    Moltes Felicitats!!! Una reparació justa i excel·lent

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.