Els ateneus al programa Fet a Mida de La Xarxa TV

Els ateneus al programa Fet a Mida de La Xarxa TV

Fa cosa d’un any, els grups parlamentaris catalans del Congrés (ERC, Junts per Catalunya, PDECat i CUP,) juntament amb EH Bildu i el BNG van presentar una esmena a la Llei de Memòria Democràtica espanyola, impulsada per la Federació d’Ateneus, per tal d’elevar una reclamació històrica: la devolució dels béns i drets confiscats als ateneus pel franquisme. Tot i que l’esmena no va ser finalment acceptada, sí que es van recollir les demandes de la FAC, i a principis d’octubre coneixíem la notícia que el Secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez López, s’havia compromès a gestionar el retorn dels documents i béns dels ateneus espoliats pel franquisme a Catalunya. El programa de La Xarxa TV, Fet a Mida, va convidar en Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya; la Carme Gual, membre de la Junta Executiva Ateneu Barcelonès i en Pep Cruanyes, historiador i advocat, per fer balanç d’aquest any de lluita.

Vegeu la conversa completa en aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.