Encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans a la Mediterrània 2023

Encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans a la Mediterrània 2023

La Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) us convidem a participar en el projecte Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans, que tindrà lloc la primera quinzena de gener de 2023.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani, on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any, i rivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana, l’any vinent s’organitzarà de nou aquesta encesa, que va tenir la seva primera edició a inicis del 2022.

Així doncs, us convidem a sumar totes aquelles entitats i institucions que creieu que poden contribuir a l’acte en el vostre municipi amb l’objectiu de traslladar i fer partícips d’aquesta acció al màxim de persones possible. A través d’aquest formulari podeu formalitzar la inscripció: FORMULARI DE PARTICIPACIÓ.

L’Encesa presentarà la següent estructura:

  • A les 12.45 hores, des de les torres seleccionades, té lloc la lectura del Manifest (el 2022 escrit per Maria del Mar Bonet).
  • A les 13 hores es produeix l’encesa de fum i l’acte de matí acaba amb la cantada del Viatge a Ítaca de Lluís Llach.
  • A la tarda, es retorna a les torres a les 18.15 hores per llegir de nou el Manifest i a les 18.30 hores encendre les bengales de foc.

L’any 2022 l’IRMU va participar, per primera vegada, en aquest projecte, convidats pel Consell Insular de Mallorca i acompanyats de centres d’estudis, diferents ajuntaments i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Fons Català de Cooperació, el Consell Comarcal del Maresme, la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià, el Museu Marítim de Barcelona i el Grup d’Estudis Històrics de la Mediterrània Occidental del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona, què s’hi tornen a sumar a l’edició del 2023.

Termini per a la inscripció: 14 de novembre de 2022.

Durant el mes d’octubre es farà la primera reunió de coordinació.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.