Llorenç del Penedès s’omple de cultura ateneísta a la 3a Trobada Nacional d’Ateneus

Llorenç del Penedès s’omple de cultura ateneísta a la 3a Trobada Nacional d’Ateneus

Dissabte 28 de maig, Llorenç del Penedès va acollir la 3a Trobada Nacional d’Ateneus, una jornada impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, que vol afavorir la interacció dels socis i sòcies d’ateneus, així com dels veïns i veïnes de la localitat i la comarca.

L’edició del 2022 va comptar amb un munt d’activitats festives que posaven especial manifest en la cultura popular penedesenca, gràcies a la col·laboració dels dos ateneus del municipi: El Centre i La Cumprativa.

 

 

La jornada es va iniciar amb una xocolatada i la benvinguda a càrrec de Mayte Cascales, presidenta de El Centre, i Ramon Sicart, president de La Cumprativa, que van explicar l’itinerari de la jornada. Jordi Marlès, alcalde de Llorenç del Penedès; Quim Nin, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona; Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, també van dedicar unes paraules a les persones assistents.

Les activitats del matí van constar en la presentació de les conclusions al debat ‘Els ateneus som essencials?, jocs populars als exteriors de El Centre i La Cumprativam, i portes obertes als dos ateneus. A les 13:00 hores, Joan Ràfols i Guillem Vinyes van recuperar alguns dels temes més mítics del rock català d’ara i sempre, en un concert-vermut a la plaça 1 d’Octubre. Tot seguit, es va iniciar el dinar popular a La Rambla de la Marinada, amb dues paelles a escollir, amanides, i el vi i el cava de Castell d’Or.

A la tarda, les colles de cultura popular de Llorenç del Penedès van dur a terme una cercavila pel poble. Gegants, capgrossos, bastoners, falcons, diables, banyetes i el Drac de Llorenç van fer els seus balls de lluïment per al públic assistent. Al vespre, el grup musical Colors de rumba va oferir un concert mentre es feia de nit recuperant, aquesta vegada, alguns dels clàssics més populars de la rumba catalana.

El punt final a la jornada el van posar els Diables de Llorenç del Penedès, que van oferir el seu tradicional Ball de Diables per tancar aquesta 3a Trobada Nacional d’Ateneus.

Us deixem amb un petit recull fotogràfic:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.