Llorenç del Penedès acull la 3a Trobada Nacional d’Ateneus, una jornada festiva oberta a tothom

Llorenç del Penedès acull la 3a Trobada Nacional d’Ateneus, una jornada festiva oberta a tothom

El dissabte 28 de maig, Llorenç del Penedès serà l’escenari la 3a Trobada Nacional d’Ateneus, una jornada impulsada per la Federació d’Ateneus per afavorir la interacció i la cooperació dels socis i sòcies d’ateneus, en un espai d’oci amb activitats ludicofestives obertes a tothom.

Aquesta edició serà possible gràcies a la col·laboració dels ateneus de la vila –El Centre i La Cumprativa-, la coordinació de la Delegació Territorial de les Comarques de Tarragona de la FAC, i la col·laboració de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona.

La festa començarà a les 9:30 hores amb una xocolatada a La Rambla i la inauguració de la jornada, a càrrec de personalitats de la cultura i el sector associatiu. A partir de les 10:30 hores, s’iniciaran diverses activitats en diferents punts de la vila. A l’entorn de La Cumprativa hi haurà una mostra del joc de la Botifarra, jocs de memòria i un trencaclosques gegant; al pati d’El Centre, jocs tradicionals i bitlles catalanes, i al teatre de La Cumprativa es presentaran les conclusions del debat Els ateneus som essencials?, un treball d’introspecció que s’ha dut a terme al llarg del darrer any a través de diverses dinamitzacions amb els ateneus federats per tot el territori català.

A més a més, al llarg del matí, els dos ateneus mantindran les portes obertes per rebre als visitants que vulguin conèixer els equipaments. A partir de les 13:00 hores, al pati d’El Centre, s’oferirà un concert-vermut amb els músics locals Joan Ràfols i Guillem Vinyes, i a les 14:00 hores un dinar popular a La Rambla.

Les activitats de la tarda s’iniciaran a les 17:30 hores, amb una cercavila pels carrers del municipi, que comptarà amb l’actuació de les colles de capgrossos, gegants, drac, ball de bastons i diables de Llorenç del Penedès, i la colla més antiga de Catalunya de falcons.

A les 20:00 hores, el grup musical Colors de Rumba amenitzarà el vespre a La Rambla, fins que a les 21:30 hores comencin el correfoc i l’espectacle pirotècnic que posaran punt i final a la trobada.

A més a més, durant tot el dia es podran visitar les exposicions de la FAC Som Ateneus, al teatre d’El Centre, i Quan s’enduen un país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya, a la sala d’exposicions de La Cumprativa.

Després de la primera edició de 2018 celebrada a Figueres, i la segona a Tàrrega el 2019, torna la Trobada Nacional d’Ateneus, una jornada que vol allunyar-se de la formalitat de les assemblees, consells i formacions que organitza la FAC al llarg de l’any, i que normalment van destinades a membres de les direccions dels ateneus, per esdevenir un encontre entre persones sòcies, voluntàries i participants d’aquestes entitats, així com una manera d’involucrar en la festa també als veïns i veïnes del municipi amfitrió i els pobles de la zona.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.