L’Ateneu Santcugatenc convoca el III Concurs de Vídeo Poemes per Sant Jordi

L’Ateneu Santcugatenc convoca el III Concurs de Vídeo Poemes per Sant Jordi

Per tercer any consecutiu, l’Ateneu Santcugatenc organitza un concurs de vídeo poemes per celebrar la Diada de Sant Jordi. La participació consisteix a realitzar un
vídeo on es reciti un poema en català, propi o d’altres autors. El jurat, conformat per membres de l’Ateneu, l’Associació Gabriel Ferrater i Òmnium Cultural, valorarà l’elecció del poema, l’originalitat, les imatges, la música i com es combinen totes les parts que conformen la peça audiovisual.

Aquest 2022, coincidint amb la celebració de l’Any Ferrater, convoquem un premi especial pels vídeo poemes basats en poemes de Gabriel Ferrater. La participació estarà oberta fins al 7 de maig. Entre els tres finalistes designats pel jurat, que rebran un diploma i un lot de llibres, el públic votarà a les diferents xarxes de l’Ateneu el vídeo poema guanyador, que aconseguirà un curs trimestral dels que s’ofereixen cada trimestre a l’Ateneu Santcugatenc.

Les bases completes del concurs, el formulari d’inscripció i els vídeo poemes guanyadors de les edicions anteriors els trobareu aquí. El concurs està obert a totes les edats, tot i que els i les menors que hi participin hauran de presentar una autorització dels tutors legals.

¿Com sorgeix el concurs?
L’any 2020 tots vam viure un Sant Jordi molt particular, i la situació de confinament va fer que l’ateneu busqués una forma de poder celebrar aquest dia des de casa. En aquest context va sorgir el I Concurs de vídeo poemes de l’Ateneu, al qual van participar un total de 19 persones de diferents indrets del territori català. D’entre ells, un jurat conformat pel president de l’Ateneu i representants de l’Associació Gabriel Ferrater i Versdonadona2, van triar el tres vídeo poemes finalistes. El més votat pel públic va ser el de la concursant Anna Molina a partir del poema Tot és un immens buit, de la poeta catalana Montserrat Abelló.

A més, del 20 al 30 d’abril de 2022 a l’Ateneu disposarem d’una taula d’intercanvi físic de llibres. Porta el teu llibre, deixa’l amb una recomanació escrita i emporta-te’n un altre, amb la recomanació d’una altra persona. Et podràs emportar també el punt de llibre que hem fet per Sant Jordi a partir d’una il·lustració d’Elizabeth Quito.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.