S’engega el cicle de conferències “ART i DONA” a l’Ateneu de la Vall de Llèmena

S’engega el cicle de conferències “ART i DONA” a l’Ateneu de la Vall de Llèmena

L’Ateneu de la Vall de Llèmena ha engegat “Art i Dona“, un cicle de conferències miraran d’explicar com des de l’art, es pot incidir en l’anàlisi de les causes, en com s’ha anat construint la ideologia patriarcal i l’hegemonia de la mirada masculina, i en com l’art contemporani reflecteix les tres onades dels plantejaments feministes.

Per explicar-ho, es plantejaran cinc exemples: el paper de la dona en l’origen de l’art, el component femení de la divinitat, una obra d’Artemisia Gentileschi, el cos de la dona en la pintura acadèmica i l’art de les artistes actuals.

El cicle de conferències dona el tret de sortida el dia 25 de març amb “Artistes en femení, contra el patriarcat”, que anirà a càrrec de Joan Campàs Montaner, historiador de l’art de la UOC. La segona cita tindrà lloc el 8 d’abril amb “L’orígen del món, art i maternitat”, a càrrec de Miquel del Pozo Puig, arquitecte i divulgador d’art. La tercera i última de les conferències serà el dia 22 d’abril, sota el títol “Les desigualtats de gènere en el sistema de l’art” que durà a terme la Lena Soler Fernández, llicenciada en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona.

A banda d’aquestes conferències, del 6 al 8 de maig es podrà visitar l’exposició “Dones Artistes de la Vall”, al Centre Cívic “Sala mediterrània”. El mateix dia 6 de maig a les 19h, se celebrarà una taula rodona  coordinada per Concepció Escandell Daranas.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.