L’Associació Cultural i Recreativa la Concòrdia de Darnius, nou ateneu federat

L’Associació Cultural i Recreativa la Concòrdia de Darnius, nou ateneu federat

Donem la benvinguda a l’Associació Cultural i Recreativa la Concòrdia de Darnius, la nova entitat gironina que ha entrat a formar part de la Federació d’Ateneus, una fita que de ben segur ens ajudarà a enfortir la xarxa d’ateneus del nostre territori.

Fundat l’any 1850, forma part del fenomen social que va tenir lloc a moltes poblacions de l’Alt Empordà a partir de la segona meitat del segle XIX: la creació de societats de beneficència. Aquestes, amb el temps, van esdevenir centres de reunió local i promotores d’altres societats lúdiques i culturals. L’edifici de l’ateneu està inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.