Pep Morella inicia un cicle de conferències a La Cumprativa

Pep Morella inicia un cicle de conferències a La Cumprativa

Aquest divendres 28 de gener, a les 20:00 hores, Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, iniciarà un cicle de conferències a la Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa, de Llorenç del Penedès.

La xerrada, que porta per títol “L’associacionisme cultural en ple segle XXI: contribuint a construir un món millor des d’un ateneu“, vol enfocar-se al fet que, des dels seus inicis, els ateneus han estat espais socioculturals en els que es promou la llibertat individual i col·lectiva a través de l’educació, la difusió cultural, la solidaritat i la cooperació. Per a molts, els valors de l’ateneísme són motiu d’orgull i, fins i tot, un estil de vida, però d’altres persones es qüestionen si té sentit l’associacionisme en plena era digital, quan la tendència sembla que sigui optar ràpidament a tot, però sense comprometre’s a res. També hi ha qui pensa que vetllar per la promoció de les tradicions i la cultura del nostre país és remar contracorrent en un món cada cop més globalitzat i en una societat cada vegada més individualista i curterminista. Llavors, els ateneus són el vestigi entossudit d’un passat condemnat a l’extinció o, pel contrari, segueixen sent essencials per encarar amb rigor i entusiasme els reptes de la trepidant transformació social i econòmica que estem vivint?

Aquesta serà la primera de les quatre conferències que ha preparat l’ateneu, que enguany celebra el 40è aniversari de la reconstrucció de La Cumprativa i de la creació del Ball de Diables.

Consulta aquí la programació del cicle.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.