Convocada la IX Beca Terra d’Ateneus

Convocada la IX Beca Terra d’Ateneus

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) convoquen la IX Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus. L’ajut compta amb el suport del Departament de Cultura, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i d’Arç Cooperativa.

Convcada des del 2014, ‘Terra d’Ateneus’ vol incentivar l’elaboració d’estudis centrats en la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concert des del punt de vista històric.

La convocatòria, que està dirigida investigadors, preferentment, vinculats a centres d’estudis locals, està dotada amb 3.000€ i la posterior edició de l’estudi a través de la col·lecció “Terra d’Ateneus” de l’Editorial Afers.

Segons les bases, la proposta haurà d’incloure l’estudi, com a mínim de 2 ateneus, i a ser possible que un dels dos estigui en actiu actualment, i la seva
incidència en el context cultural. La data límit per presentar-se és el 21 de febrer. La recerca ha de desenvolupar-se entre març i desembre de 2022.

Els ateneus són entitats de llargues i riques trajectòries, amb una forta incidència social i cultural en l’entorn proper. Disposen d’una nodrida documentació històrica que posada en context ens pot ajudar a entendre la història i la societat d’un determinat espai territorial.

Consulta aquí les bases de la IX Beca Terra d’Ateneus.

Consulta totes les publicacions de la Col·lecció Terra d’Ateneus en aquest enllaç.

Més informació a la web de serveis de la FAC.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.