Nou ateneus federats s’adhereixen al circuit de cinema infantil en català CineXic

Nou ateneus federats s’adhereixen al circuit de cinema infantil en català CineXic

Òmnium Cultural, amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, ha posat en marxa CineXic, un circuit estable de programació regular de cinema familiar en català, que serà present a nou ateneus federats.

L’Associació Cultural i Recreativa Unió Calafina, l’Ateneu Igualadí, l’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat, el Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès, el Casino Llagosterenc, el Centre de Lectura de Reus, el Centre de Llorenç del Penedès, els Lluïsos d’Horta i la Societat Unió Gandesana de Gandesa seran els ateneus que, amb una quarantena més d’espais del territori, ajudaran a difondre el cinema infantil europeu en català.

En total, ja hi ha tancades 300 sessions de cinema infantil en la primera fase del projecte, i això fa incrementar més d’un 70% el nombre total de projeccions d’aquest tipus de cinema al Principat respecte al 2019. Dins el circuit es podrà veure una pel·lícula al mes, dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys, i triada amb els requisits de tenir certa qualitat artística i pedagògica, oferir perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals.

CineXic arrenca coincidint amb les festes de Nadal, i ho fa amb la projecció d’El Nadal del senyor Branquilló i L’escombra voladora, que es podrà veure als Lluïsos d’Horta el 12 de desembre a les 11:30 hores, i seguirà amb vuit projeccions anuals, una per mes, amb excepció dels mesos d’estiu.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.