L’excursió de “Camins d’Ateneus” a Badalona, tot un èxit!

L’excursió de “Camins d’Ateneus” a Badalona, tot un èxit!

El 24 d’octubre de 2021 es va dur a terme una nova ruta de “Camins d’Ateneus“, un recorregut a peu per la ciutat de Badalona. Aquesta vegada la recaptació de la sortida s’ha donat íntegrament a l’entitat ASPANIN, que treballa perquè les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin una vida digna i de qualitat.

El punt de trobada va ser la plaça Pompeu Fabra, que va servir de pretext per fer les presentacions d’un grup de més de 30 persones i començar la ruta històrica amb l’explicació de Dolors Nieto, historiadora i arxivera del museu local, sobre la relació de Fabra amb la ciutat. De seguida el grup s’enfilà cap al barri de Dalt de la Vila, zona fundacional de la ciutat amb origen romà, i seguí fins a l’Església de Santa Maria, parròquia de la ciutat fins a mitjans del S. XIX, per finalment arribar al carrer del Temple, des d’on es podia contemplar perfectament l’església i l’edifici de la Torre Vella.

Seguidament el grup va passar per davant del Museu de Badalona, on Dolors va fer palès la importància del jaciment arqueològic sobre el qual es troba l’edifici, un dels més importants de tota Catalunya. Abans de tornar, el grup es va dirigir al parc de Can Solei-Ca l’Arnús, pulmó de la ciutat i paratge de gran bellesa. Allà es va poder gaudir d’un petit descans en els jardins romàntics de la finca, amb bones vistes a la Torre del Rellotge i al Castellet. La ruta va finalitzar a la plaça de la Vila, on es troba l’ateneu del “Círcol Catòlic“, entitat amb més de 140 anys d’història i el teatre més antic de la ciutat. Es va invitar al grup a un petit refrigeri i a una visita per l’interior de l’entitat. Un recorregut amb una companyia magnífica, que va fer que molts acabessin la ruta pensant en la pròxima edició.

El projecte “CAMINS D’ATENEUS és una iniciativa impulsada des de la Delegació Territorial de Barcelona de la Federació d’Ateneus de Catalunya, i busca fomentar la cohesió territorial des de la diversitat dels ecosistemes comunitaris (escoles, biblioteques, centres cívics, casals de barri, ateneus…) i donar a conèixer la història dels ateneus del nostre territori. Visibilitzant i donant a conèixer aquests espais es vol, a més a més, atraure i fomentar la participació de nous segments de població en l’oferta cultural proposada pels ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.