Les activitats culturals recuperen el 100% de capacitat

Les activitats culturals recuperen el 100% de capacitat

NOU! El Departament d’Interior i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya acorden acorden suprimir el Pla sectorial de cultura popular vigent des del mes de juliol, però caldrà seguir les mesures de prevenció i control previstes en la darrera resolució.

NOU! Consulta el Pla d’actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l’horari lectiu: Extraescolars, de lleure, socioeducatives i esportives.

 

Avui, divendres 15 d’octubre, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució per la qual s’eliminen la majoria de restriccions d’aforament degut a la millora de la situació epidemiològica. En aquest sentit, el sector cultural recupera el 100% de la capacitat, tant a l’aire lliure com a espais tancats. Teatres, cinemes, auditoris, arxius, biblioteques, museus, equipaments cívics, llibreries, galeries i altres equipaments culturals, com els ateneus, podran oferir una capacitat del 100% d’aforament.

Pel que fa a les limitacions a cultura, es noves mesures inclouen:

  • L’ampliació de la capacitat d’aforament en activitats culturals del 70%, que hi havia fins ara, al 100%.
  • L’eliminació del nombre màxim d’espectadors, que fins ara estava fixat en 1.000 persones en espais tancats (o fins a un màxim de 3.000 amb condicions de ventilació reforçades) i de 4.000 persones a l’aire lliure.
  • Els concerts i festivals en espais tancats amb el públic dret o possibilitat de ball hauran de complir les condicions de l’oci nocturn. És a dir, permetran una capacitat màxima del 70% i requeriran passaport COVID-19, que ha autoritzat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
  • En els espais tancats, caldrà segui vetllant per una ventilació òptima segons els estàndards exigits.
  • A l’aire lliure, l’ocupació permesa serà del 100% amb distància, i si no es pot mantenir, cal l’ús de la mascareta.
  • En cultura popular, s’eliminen totes les limitacions. No hi ha límit en el nombre de participants en castells, cobles, grups teatrals o de dansa, etc., ni tampoc en el nombre de participants en altres expressions, sempre que no siguin situacions anàlogues a l’oci nocturn.
  • Per a la celebració d’assemblees d’entitats s’ha de garantir específicament la ventilació mínima establerta a la normativa vigent d’instal·lacions tèrmiques d’edificis.
  • Pel que fa els horaris, s’eliminen les restriccions que hi havia i les diferents activitats es tornen a regir per la normativa sectorial preexistent abans de la pandèmia.
  • Els organitzadors i organitzadores de les activitats han de continuar prenent les mesures organitzatives per evitar les aglomeracions i agilitzar la mobilitat i mantenir, en la mesura del possible les distàncies, vetllar per una bona ventilació i per la neteja dels espais i especialment de les superfícies on pugui haver contacte de persones. A més, han d’informar el públic de les mesures i vetllar pel seu compliment, com ara l’ús de la mascareta.

També s’han relaxat les mesures en altres sectors:

  • Als equipaments esportius tancats, les limitacions d’aforament seguiràn sent del 80% d’ocupació. A l’aire lliure, seran del 100%.
  • Les activitats esportives grupals en espais tancats es poden dur a terme sempre que, excepte en les piscines, es puguin desenvolupar amb mascareta.
  • En els establiments d’hostaleria i de restauració s’ha de garantir la ventilació de l’espai i és obrigatori l’ús de la mascareta mentre no s’està menjant o bevent.
  • Es manté la recomanació de no superar les deu persones en trobades familiars i de caràcter social.

En aquest enllaç podreu consultar la informació detallada del PROCICAT.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.