Amplien els aforaments de cinemes, teatres, comerços i universitats a partir del 24 de maig

Amplien els aforaments de cinemes, teatres, comerços i universitats a partir del 24 de maig

La restauració podrà començar a servir esmorzars a partir de les 6 del matí des del dia 24 de maig. És una hora i mitja més d’hora que ara, que la restauració pot obrir a partir de les 7.30 del matí.

Així ho han avançat els consellers en funcions de Salut, Alba Vergés, i d’Interior, Miquel Sàmper, en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat d’aquest divendres.

El segon dilluns de Pasqua, festiu per a moltes persones, si el Procicat ho aprova, també s’ampliarà l’aforament de diverses activitats. En l’àmbit de la cultura, concretament s’amplia del 50% al 70%. També s’augmenta el nombre màxim de persones, que passa de 500 a 1.000 en interiors, i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació reforçada.

Aquest mateix augment del nombre màxim de persones s’aplicarà també a l’esport i a les activitats de culte, que mantenen la limitació d’aforament actual, del 50%. En el comerç, l’aforament s’amplia del 30% al 50%. També a les universitats, que recuperen la presencialitat, amb aquesta limitació, en tots els cursos.

Vergés ha confirmat que aquesta setmana que ve, fins al diumenge 23, es mantenen les mesures contra la Covid-19 aprovades divendres passat i vigents des de diumenge passat.

Ha valorat que “la situació està controlada” i ha assegurat que “si seguim per aquest camí, és improbable que hi hagi un nou rebrot”.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.