Presentació de la sisena Beca “Terra d’Ateneus”: ‘Modernitat i progrés. Evolució ateneística i associativa de les Terres de Ponent (1850-2020)’

Presentació de la sisena Beca “Terra d’Ateneus”: ‘Modernitat i progrés. Evolució ateneística i associativa de les Terres de Ponent (1850-2020)’

La FAC, l’IRMU  i l’Editorial Afers, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la CCEPC presentem Modernitat i progrés. Evolució ateneística i associativa de les Terres de Ponent (1850-2020),  l’obra guanyadora de la VI Beca de Recerca Històrica “Terra d’Ateneus”. L’acte tindrà lloc a la Universitat de Lleida el proper 21 d’abril a les 18:30h.

A l’acte, que també es podrà seguir en streaming, intervindran el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida, Joan Busqueta; el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), Pep Morella; el president de la Coordinadora de Centres d’Estiudis de Parla Catalana (CCEPC) i vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), Josep Santesmases; i els autors del llibre, Montse Baiges i Gerard Pamplona.

A les comarques del Segrià i el Pla d’Urgell, els ateneus i altres espais de socialització es van desenvolupar a la llum de l’evolució social induïda per la Revolució Industrial i les millores agràries. Des de la segona meitat del segle XIX, els espais associatius van contribuir a modelar la societat, a més de ser actors decisius en les diverses etapes històriques que ha viscut el país fins avui dia. Modernitat i progrés aporta evidències que ajudaran a entendre les necessitats i les demandes dels diversos grups socials que estructuraven les poblacions de Ponent, canalitzades a través de les associacions ateneístiques.

Si voleu assistir a l’acte presencial, cal fer inscripció prèvia per correu electrònic a silviabeso@irmu.org. Termini d’inscripcions: dimarts 20 d’abril

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.