Nova entitat adherida a la Delegació Territorial de les Terres de Ponent

Nova entitat adherida a la Delegació Territorial de les Terres de Ponent

Recentment a la Delegació Terres de Ponent hem sumat una entitat més, i ara ja som un total de 18 entitats amb representació a 9 comarques de la província de Lleida. Així, volem donar la benvinguda al Centre Catòlic de Guissona, entitat ubicada a la Segarra i amb una llarga trajectòria cultural. ‘El Centro’, nom amb què és conegut pels veïns de la població, es va constituir amb finalitats socials el 1894 i, posteriorment, el bisbe Bell-lloc va donar a la població el seu palau residencial, en el qual el 1913 es van edificar els dos edificis bessons, un d’ocupat per l’ajuntament i l’altre pel Centre Catòlic.

L’entitat va inaugurar la tardor de 2017 les obres de recuperació de l’històric edifici del Centre Catòlic Obrer, fundat el 1894 i que va obrir les portes el 1913. L’edifici també és la seu dels Margeners de Guissona. Els treballs de millora van durar més de dues dècades, i cal destacar el disseny de la nova porta d’entrada realitzat per la dissenyadora Carla Patsi, combinant acer i fusta. L’Edifici del Centre Catòlic és una obra modernista protegida com a ‘Bé Cultural d’Interès Local’ ubicat a la Plaça Bisbe Benlloch, un dels punts més significatius de la vila de Guissona.

Deixa el teu comentari